Dezbateri juridice la Palatul de Justiţie

Potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), instituţia va organiza, săptămânal, pe parcursul întregului an, începând cu data de 19 februarie a.c., dezbateri juridice. Acestea vor avea loc la sediul UNBR (în incinta Palatului de Justiţie din Bucureşti).
Taxa de participare este de 60 de lei pentru o dezbatere. Înscrierile se pot face prin e-mail, la adresa
conferinte@inppa.ro. Numărul de locuri pentru fiecare dezbatere este limitat la 25. Cei care se înscriu au obligaţia achitării sumei de 60 de lei în maximum 24 de ore de la confirmarea înscrierii.

Un nou acord privind strategia anticorupţie

Ministerul Justiţiei şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au semnat, recent, un nou acord, în baza căruia se va desfăşura colaborarea dintre cele două instituţii, pentru consolidarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA).
În baza acestui protocol, Ministerul Justiţiei va delega personal care va asigura comunicarea cu reprezentanţii din teritoriu a SNA, precum şi cooperarea cu instituţiile publice care transmit semnale privind cazuri de corupţie. De asemenea, în cadrul proiectului urmează să se desfăşoare, în cursul acestui an, şi seminarii care au ca temă prevenirea şi combaterea corupţiei.