A.M.

Cei care doresc să călătorească în Europa, cu trenul, pot beneficia de reduceri ale costurilor deplasării, în lunile următoare. CFR Călători a anunţat că a pus în vânzare legitimaţii care permit pasagerilor să călătorească plătind cu 15% mai puţin decât în mod obişnuit. Acestea pot fi cumpărate până pe 31 martie 2015, iar data primei zile de valabilitate a legitimaţiei nu trebuie să fie mai târziu de 16 mai a.c. Legitimaţia Interrail Global Pass oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate în 30 de ţări europene, din Scandinavia până în Turcia şi o gamă largă de beneficii, inclusiv gratuitate sau reducere la transportul cu autobuzele şi feriboturile europene.
Perioada de valabilitate a legitimaţiilor este de la cinci zile până la o lună, pasagerii având libertatea de a alege şi chiar a schimba ruta în timpul călătoriei. Copiii de până la 12 ani beneficiază de gratuitate, iar tinerii cu vârsta de până în 26 de ani, adulţii şi seniorii cu vârsta peste 60 de ani dispun, de asemenea, de tarife reduse. Cei interesaţi trebuie să ştie că există două categorii de legitimaţii ( pass-uri): „Pass-ul Continuu“ ce poate fi utilizat de câte ori doreşte pasagerul în perioada pentru care este valabil şi „Flexi Pass“ – utilizat doar pentru un anumit număr de zile de călătorie în timpul perioadei totale de valabilitate. De exemplu, o legitimaţie ce va fi folosită cinci din cele zece zile ale vacanţei costă 163 de euro pentru tinerii cu vârste sub 26 de ani, 224 de euro pentru adulţi şi 202 euro pentru seniori. Cei care doresc să călătorească 15 zile în cotinuu vor plăti următoarele sume: 276 de euro (pentru tinerii cu vârste sub 26 de ani), 352 de euro (pentru adulţi) şi 317 euro (pentru seniori).
Un adult poate lua gratuit în călătorie maximum doi copii, iar dacă va însoţi mai mult de doi copii, va fi emisă câte o legitimaţie, pentru fiecare. Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-urile: www.cfrcalatori.ro/268 şi www.interrail.eu. Oferta Interrail Pass Global este vândută în birourile CFR Călători – staţii şi agenţii CFR Călători deschise traficului internaţional. Pentru informaţii despre circulaţia trenurilor internaţionale, călătorii pot apela numărul de telefon 021.314.5528 (trafic internaţional Gara de Nord Bucureşti).