În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

În localitatea Boldeşti Scăieni – DJ 232, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

În localitatea Apostaolache, sat Buzota – DJ 102E, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
Au ars: vegetaţia uscată şi lăstăriş pe o suprafaţă de aproximativ 5000 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

În localitatea Gura Vadului, sat Tohani, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 9 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

În localitatea Bărcăneşti, sat Tătărani, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
A ars funinginea de pe coşul de fum.
Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum necurăţat de funingine.

În localitatea Bucov, sat Chiţorani, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi un autocamion de intervenţie pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 6 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

În municipiul Ploieşti, Centura de Est, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp.
Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

În municipiul Ploieşti, strada Republicii, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.
Au ars: elementele din plastic şi cauciuc ale motorului.
Cauza probabilă: scurtcircuit electric – cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

Echipajele SMURD au intervenit în 27 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.