Petre Apostol

În această seară, sportiva clubului Caraimanul Buşteni, Ania Caill, îşi va face debutul la Campionatele Mondiale de schi alpin, la ediţia care se desfăşoară în Statele Unite ale Americii, la Vail/Beaver Creek. În vârstă de doar 19 ani, tânăra schioare a grupării prahovene reprezintă singura reprezentantă a României în competiţia feminină de la Beaver Creek.
După ce anul trecut lua contactul pentru prima dată cu Jocurile Olimpice, fiind prezentă la ediţia de la Soci, în 2015 îşi face debutul la Campionatele Mondiale de seniori, în 2013 participând la competiţia similară de juniori.
Ania Caill va concura doar în cadrul probei de astăzi, cea de slalom uriaş, disciplină la care are cel mai bun punctaj din clasamentul internaţional. Prima manşă a întrecerii este programată să înceapă de la ora 19.15 (ora României), iar manşa finală – de la ora 23.15.
De precizat că din România a mai participat la această ediţie a Campionatelor Mondiale Ioan Valeriu Achiriloaie, care a încheiat pe locul 44 proba de coborâre, în vreme ce la proba de Super G a abandonat.