Codul rutier se actualizează din nou pentru a fi în armonie cu legislaţia europeană privind siguranţa minorilor în vehicule. Astfel, Ordonanţa de Urgenţă nr. 195/2002 a fost modificată pentru a include noi reguli referitoare la transportul copiilor. Amenzile pentru celelalte sancţiuni nu se modifică.
Ultimele modificări aduse Codului rutier, care vor fi puse în aplicare începând cu 14 februarie, introduc sancţiuni pentru şoferii care nu se asigură că minorii poartă centurile de siguranţă sau folosesc dispozitivele de fixare omologate, scrie promotor.ro.

Este strict interzis transportul copiilor de până la trei ani în maşini care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă. Excepţie de la această regulă vor face autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum şi taxiurile, dacă în acestea din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă. „Copiii cu vârste de peste trei ani, având o înălţime de până la 150 cm pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă”, mai arată NOUL COD RUTIER.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .