Tricolorul LMV Ploieşti-Ştiinţa Bacău, astăzi, ora 13.00

Petre Apostol

După ce a avut pauză săptămâna trecută, ca urmare a retragerii din campionat a formaţiei secunde a campioanei CVM Tomis Constanţa (ploieştenii câştigând meciul cu 3:0), echipa masculină de volei Tricolorul LMV Ploieşti va evolua, astăzi, în antepenultima etapă a fazei preliminare din Seria Est a Diviziei A2.
Ploieştenii pregătiţi de Marian Anton şi Mădălin Marinescu vor primi replica formaţiei de pe locul al treilea al clasamentului, Ştiinţa Bacău, în sala din Complexul Sportiv „Tel George Junior”. Formaţia prahoveană urmăreşte să-şi continue parcursul excelent, Tricolorul LMV câştigând toate partidele disputate până acum în minimum de seturi.
În meciul direct din tur, echipa ploieşteană a surclasat formaţia moldoveană, impunându-se cu scorul de 25:16, 25:18, 25:15! În afară de acea partidă, Ştiinţa Bacău a mai pierdut un singur meci, cu CSM Suceava, în retur, în urmă cu două etape, tot în trei seturi.
Gruparea moldoveană a mai bifat şapte victorii, dintre care două în cinci seturi, astfel că a acumulat 19 puncte în clasament, cu două puncte mai puţine decât CSM Suceava şi cu opt puncte mai puţine decât Tricolorul LMV.
De menţionat că o victorie în trei sau patru seturi a ploieştenilor, i-ar asigura pe aceştia de prima poziţie în clasament la finalul fazei preliminare, indiferent de rezultatele următoare.
Ar mai fi de precizat că la Ştiinţa Bacău s-a transferat fostul jucător de la Tricolorul LMV – Andrei Achimescu, la care gruparea ploieşteană a renunţat în pauza de la finalul anului trecut, după ce, în vară, îl adusese de la Banatul Caransebeş.
În cadrul etapei de astăzi se va mai disputa meciul dintre CSV Dacia Buzău şi CSM Suceava.

Amical cu o prim-divizionară

Cu două zile înainte de meciul cu Ştiinţa Bacău, Tricolorul LMV Ploieşti a disputat un meci amical cu o formaţie din prima divizie, Arcada Galaţi, care, în weekendul trecut, a învins vicecampioana ACS VM Zalău. Gruparea gălăţeană a fost colega de serie a ploieştenilor în primul an de activitate, în urmă cu două sezoane, aceasta promovând, iar acum se găseşte la mijlocul clasamentului în Divizia A1, ocupând locul 6.
Meciul a avut loc la Galaţi, iar din lotul prahovenilor a absentat motivat Răzvan Popa. Primul set a revenit gazdelor, cu scorul de 25:18, dar, apoi, ploieştenii s-au acomodat la condiţiile de joc, opunând rezistenţă mult mai bine. Formaţia ploieşteană a fost aproape de a câştiga atât setul al doilea, cât şi pe cel de-al treilea, însă experienţa de la nivelul primei divizii s-a cunoscut, Arcada impunându-se în ambele seturi, cu scorul de 27:25, respectiv 26:24.
Despre meciul de la Galaţi, antrenorul principal al echipei ploieştene, Marian Anton, ne-a declarat: „A fost un meci frumos cu o echipă bună din prima divizie. Am dorit să ne testăm forţele cu o formaţie care activează în eşalonul superior, în care nivelul de organizare şi de pregătire sunt cu totul diferite. Am realizat un joc bun, mai ales după ce ne-am acomodat după drumul efectuat până la Galaţi. A intrat, pe final, şi Marinca, iar acesta s-a mişcat bine, în special la blocaj”.
De asemenea, despre partida de astăzi cu Ştiinţa Bacău, acesta a mai spus: „Va fi un meci greu, cu siguranţă, cu o echipă care doreşte revanşa. Dar, trebuie să ne mobilizăm şi să ne demonstrăm valoarea, mai ales că vom evolua pe teren propriu”.