Cristi Damian

De ieri şi până mâine, la Braşov, se desfăşoară ediţia a VI-a a turneului internaţional ”Braşov Indoor Cup”, programat în mai multe etape. Astfel, primii care au intrat în competiţie au fost juniorii 2002, iar la întrecerea din Ardeal s-au înscris 20 de echipe (n.r. – repartizate în patru grupe a câte cinci formaţii), printre care şi juniorii Petrolului Ploieşti. Conform tragerii la sorţi, micuţii fotbalişti antrenaţi de Marius Manolache ”au fost trimişi” în grupa C, iar ieri au disputat două jocuri, ambele câştigate, în compania ehipelor AFC Odorheiul Secuiesc şi Unirea Tărlungeni. În primul meci, ploieştenii s-au impus cu scorul de 2-0 (au marcat Sotir şi Bratu), pentru ca în cealaltă partidă a zilei să obţină victoria tot la două goluri, dar de această dată cu 3-1(au punctat Sotir şi Stoica – 2). Partidele s-au desfăşurat pe două terenuri cu gazon artificial, acoperite cu balon, şi au dimensiuni de 56 x 34 m. Echipele au disputat meciuri de câte trei reprize a câte 15 minute fiecare, după următorul sistem: prima repriză s-a jucat 6 vs. 7, a doua s-a jucat 7 vs. 6, iar în ultima s-a jucat 7 vs. 7 jucători de câmp.
Lotul deplasat la Braşov de către ”galben-albaştri” a fost următorul: Andrei Stănescu, Tudor Vlaicu (portari) – Andrei Şerban, Mădălin Florea, Eduard Smaranda, Luca Marin, Ianis Stoica, Mihai Constantinescu, Dragoş Mosor, Antonio Popa, Mario Bratu, Emanuel Miricioiu, Robert Enache, Flavius Diţu, Răzvan Oprea, Fabian Sotir, Raul Bucur (jucători de câmp).
Meciuri decisive
Pentru ploieşteni, aventura la turneul braşovean continua astăzi cu celelalte două jocuri din grupă. De la ora 10.00 vor întâlni Academia ”Gheorghe Hagi” Constanţa, pentru ca patru ore mai târziu elevii lui Manolache să întâlnească gruparea bănăţeană Juventus Colterm Timişoara. După disputarea celor două întâlniri se va şti parcursul ulterior al ”lupilor galbeni”, în condiţiile în care pentru faza superioară se califică doar primul loc din serie. Cert este că finalele sunt programate mâine, de la ora 15.00, iar la final echipele vor fi recompensate, o parte din premii fiind acordate de către partenerul competiţiei, Federaţia Română de Fotbal.