V. Stoica

Clubul Sportiv Municipal Ploiești a lansat o procedură de achiziție publică pentru cumpărarea unei noi tabele electronice și a patru tribune modulare pentru Sala Sporturilor „Olimpia“. După apariția unei situații care putea avea urmări neplăcute la o partidă de baschet desfăşurată în Sala Sporturilor „Olimpia“, în cadrul EuroCup, când tabela electronică a afișat doar parțial informațiile obligatorii, până la mijlocul lunii decembrie, CSM va primi ofertele de la firmele specializate care doresc să se înscrie la licitație. Condițiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească noua tabelă electronică de la Sala „Olimpia“ sunt de rang internațional și, obligatoriu, trebuie să aibă certificare FIBA.
Pe de altă parte, și tribunele demontabile care vor fi achiziționate trebuie să fie în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini întocmit de autoritatea contractantă- Clubul Sportiv Municipal Ploiești.
Procedura lansată de Clubul Sportiv Municipal Ploiești va rezolva problemele apărute la tabela electronică din Sala Sporturilor „Olimpia“, noua achiziție urmând să țină cont de specificațiile tehnice din caietul de sarcini. Conform documentației de atribuire, tabela electronică ce va fi cumpărată în urma selecției de oferte, trebuie să aibă certificare din partea Federației Internaționale de Baschet pentru cel mai înalt nivel competițional și să poată afișa timpul, scorul, numele echipelor, reprizele, numele jucătorilor, numărul acestora și punctele marcate, greșelile personale sau de echipă, precum și penalizările. Garanția de cel puțin doi ani și obligația ofertantului care va fi declarat câștigător de a include, în oferta financiară, costul montajului și al structurii metalice de susținere a tabelei sunt alte două cerințe din caietul de sarcini.
CSM vrea să îmbunătățească și numărul de locuri din Sala Sporturilor „Olimpia“, prin achiziționarea a patru tribune prefabricate modulare, cu o capacitate de circa 90 de locuri pe scaune fiecare. Sistemul tribunelor mobile trebuie să aibă elemente metalice care se vor fixa printr-un sistem de autoblocare, care să fie protejat împotriva desfacerii accidentale sau de către persoane neavizate. Și tribunele trebuie să fie garantate de către producător pentru o perioadă de minimum doi ani.
Licitația pentru achiziționarea tabelei electronice și a tribunelor mobile se va organiza electronic, costurile estimate fiind de circa 450.000 de lei.