RCA 2015: Tariful mediu pentru asigurările de răspundere civilă auto RCA ar putea să crească marginal, cu numai 3%, în 2015, potrivit prognozei Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/, însă preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, se aşteaptă la o scădere, pe fondul optimizării costurilor cu reparaţiile auto şi costurilor de intermediere.

RCA 2015: „Prima de RCA nu este tarif de gaze, nu este o primă unică, o primă controlată, nu este o primă pe care noi o manipulăm în sus sau în jos. Este un rezultat al preţurilor de piaţă. Vom avea grijă să ne uităm la anumite categorii şi să ne implicăm în ponderarea acestor preţuri, mai ales prin eliminarea exceselor sau a abuzurilor’, a declarat marţi preşedintele ASF, într-o conferinţă de bilanţ.

Raportările ASF arată că, în prima parte a anului 2014, tariful mediu RCA a crescut cu 3%, la 515 lei. Pe segmentul RCA, pe ansamblul pieţei româneşti, costurile societăţilor de asigurare reprezintă 117% din totalul primelor de asigurare încasate, un dezechilibru ce pune în pericol despăgubirea adecvată a asiguraţilor.