Dacia Buzău – Tricolorul LMV Ploieşti 0:3 (19:25, 15:25, 12:25)

Petre Apostol

Echipa masculină de volei Tricolorul LMV Ploieşti a reuşit să încheie prima parte a turului din Divizia A2 cu punctaj maxim şi fără să piardă niciun set, dovedind că reprezintă principala pretendentă la promovare din Seria Est.
Jucătorii pregătiţi de antrenorii Marian Anton şi Mădălin Marinescu au câştigat şi ultimul meci din turul fazei preliminare, disputat sâmbătă, pe terenul echipei CSV Dacia Buzău, ultima clasată din ierarhie.
Tricolorul LMV nu a avut nevoie de mult pentru a-şi impune jocul, doar în primul set gazdele reuşind să se ridice, cât de cât, la nivelul formaţiei ploieştene, care şi-a adjudecat actul inaugural cu scorul de 25-19.
Seturile următoare au fost la discreţia prahovenilor, care au dominat, practic, partida de la un capăt la celălalt. Tricolorul LMV s-a impus cu 25-15 şi 25-12, în seturile 2, respectiv 3, adjudecându-şi o nouă victorie în minimum de seturi, cea de-a şasea din şase meciuri disputate.
Tehnicienii grupării ploieştene au început în formula Purice, Ghimeş, Farcaş, Someşan, Voinea, Popa – Călin (libero), după care i-au mai introdus pe Palfi-Tamaş (în fiecare set), Andrei, Achimescu (la finalul ultimului set), singurul care nu a jucat fiind Mehedinţeanu.
„Seriozitatea jucătorilor şi-a spus cuvântul şi am demonstrat că suntem cea mai valoroasă echipă din serie. Chiar dacă meciurile cele mai importante vor fi în playoff, faptul că până acum nu am pierdut niciun set în campionat ne oferă încredere, mai ales că, aşa cum se spune, «victoriile aduc victorii»”, ne-a declarat antrenorul principal al ploieştenilor, Marian Anton.
În urma acestui succes, Tricolorul LMV a încheiat prima parte a fazei preliminare a campionatului pe primul loc, la cinci puncte avans de a doua clasată, Ştiinţa Bacău, care s-a impus în această rundă, în disputa de pe teren propriu cu Rapid Bucureşti.
Ploieştenii vor avea pauză în etapa de săptămâna aceasta, din debutul returului, pentru ca peste două săptămâni să încheie anul cu un meci în deplasare, pe terenul formaţiei Ştiinţa Bucureşti.