Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, mai multe atenţionări COD GALBEN de ceaţă valabile în mai multe zone din ţară.

Intre orele 05:00 si 11:00, local în județele Botoșani, Iași, Neamț și Bacău și pe spații relativ extinse în județele Vaslui, Galați și Vrancea, inclusiv drumurile naționale și europene aferente se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Intre orele 07:00 si 11:00, local în Dobrogea (drumuri naționale și europene, autostrada A2) se va semnala ceaţă care determină vizibilitate redusă sub 200 m, izolat sub 50 m.

Intre orele 08:00 si 11:00, zonele joase din judetul Cluj, inclusiv in zona municipiului Cluj-Napoca, precum si drumurile nationale, europene din aceste zone si autostrada A3 se va semnala ceata – vizibilitate scăzută local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Intre orele 08:00 si 11:00, pe arii extinse în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, local în judeţele Ilfov şi Teleorman şi în jumătatea de sud a judeţelor Dâmboviţa şi Buzău, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m, izolat polei din burniţă.

Între orele 8.30 şi 11.00, în municipiul Bucureşti se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Intre orele 09:00 si 11:00, local în judeţele Mehedinţi şi Dolj , inclusiv municipiul Dr. Tr. Severin şi drumurile naţionale şi europene aferente se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Intre orele 09:00 si 12:00, local în judetele Alba şi Harghita, inclusiv drumurile naţionale şi europene se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m, izolat depunere de chiciură.

Pentru a nu fi implicaţi şi pentru a nu provoca ei înşişi accidente rutiere pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să folosească luminile de întâlnire şi, după caz, pe cele de ceaţă, şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

MARŢI, iarna se arata foarte generoasa. Va fi mai cald decat in mod obisnuit pentru aceasa data in cea mai mare parte a tarii, mai cu seama in regiunile intracarpatice, la deal si la munte. Soarele imparte cerul cu norii dar este foarte generos la deal si la munte in timp ce la in zonele joase norii josi si ceata persista pe alocuri pana spre amiaza si izolat poate sa cada burnita cu depunere de polei. Seara insa norii se inmultesc incepand din sud-vest insa doar pe arii restranse ploua in Banat si in Crisana. Vantul sufla ceva mai tare in sudul Banatului, pe litoral si la munte iar maximele se vor situa intre 1..2 grade in zonele cu ceata persistenta si 14 grade in dealurile de vest.
VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea ramane inchisa in continuare in Capitala, mai ales in prima parte a zilei, cu nori josi si ceata. Drept umare mercurul din termometre abia trece de pragul de inghet cu aproximativ 2 grade.