Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova aniversează 16 ani de la infiintare in urma aparitiei Legii nr. 145/1998, moment care a pus bazele unei instituţii orientate către piaţa muncii care, de-a lungul timpului a parcurs diferite etape de transformare şi dezvoltare, în demersul său de a se adapta noilor cerinţe şi realităţi ale societăţii româneşti.
AJOFM Prahova este serviciu public deconcentrat si funcţionează in subordinea ANOFM şi asigurã implementarea la nivel judeţean şi al municipiului Bucureşti a mãsurilor de prevenire a şomajului, protecţia socialã a persoanelor neîncadrate în muncã, organizeazã şi coordoneazã activitatea de ocupare şi de formare profesionalã a forţei de muncã.
AJOFM Prahova este Serviciu Public de Ocupare (SPO) la nivelul judetului Prahova, instituţie comună tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi reprezintă un instrument profesionist, folosit cu încredere de toţi cei care doresc să intre pe piaţa muncii sau să evolueze în cadrul acesteia.
Oferirea serviciilor de calitate, creşterea numărului persoanelor angajate şi diminuarea numărului şomerilor sunt deziderate urmărite în activitatea desfăşurată în cadrul AJOFM Prahova.
Şi în acest an, AJOFM Prahova a venit în întâmpinarea solicitărilor de forţă de muncă, primite din partea angajatorilor, prin organizarea de burse ale locurilor de muncă pentru meserii în diferite ramuri de activitate şi pentru grupuri vulnerabile pe piaţa muncii.
Modernizarea instituţiei, adaptarea serviciilor oferite beneficiarilor noştri la cerinţele concrete ale pieţei muncii, precum şi facilitatea accesului acestora la informaţie au continuat şi în acest an, prin intermediul proiectelor cu finanţare europeană implementate de către AJOFM Prahova şi partenerii sai.