Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate organizează sâmbătă un traseu-cultural pietonal în Mahalaua Icoanei, având ca punct de pornire cea mai mare librărie din București: Cărturești Verona. „Călătoria în timp și spațiu prin Mahalaua Icoanei” propusă turiştilor va urma traseul: str. Arthur Verona, str. Jean Louis Calderon, str. Eremia Grigorescu, str. Cristofor Columb, str. A.D. Xenopol, str. Pitar Moș.
Se va organiza același traseu atât de la ora 12.00, cât și de la ora 15.00, iar acesta va surprinde o serie de povești și istorii despre mahalalele care au apărut, de-a lungul secolelor, în preajma Uliței Herăstrăului și a râului Bucureștioara, despre Grădina Icoanei și Ioanid, dar și despre arhitectul Ion Mincu și Școala Centrală de Fete. Traseul va surprinde şi aspecte din viața tinerelor domnișoare de pension de secol XIX, fără să fie omise poveștile despre cinematografe, cărți, librari celebri și librării.
Dacă vremea nu va fi favorabilă pentru plimbare, va fi organizat un traseu-virtual în Cafeneaua Verona, începând cu ora 15.00. Participarea la traseul-cultural este gratuită.
„La muzeu… de Sărbători”
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală organizează, în perioada 22
noiembrie – 13 decembrie 2014, sub genericul „La muzeu… de Sărbători”, ateliere educative pentru copiii cu vârsta între 3 şi 12 ani. Proiectul face parte din programul „Vacanță la Muzeul Satului” și este dedicat copiilor, părinților și bunicilor, invitaţi să cunoască datinile și obiceiurile din calendarul popular şi meșteșugurile tradiționale, prin participarea la ateliere de creație coordonate de meșteri populari, la jocuri distractive și activități educative extra-curriculare. Anul acesta, un important partener în acest proiect va fi Școala Japoneză Sakura din București, care va aduce lumea Japoniei mai aproape de publicul român prin atelierul de decorațiuni pentru brad din origami – arta japoneză a plierii hârtiei și prin atelierul de Felicitări de Anul Nou.
Atelierele se vor desfășura în zilele de 22, 23, 29, 30 noiembrie, 6, 7 și 13 decembrie, între orele 10.00 și 12.00, în clădirea Arhondaric, șos. Kiseleff nr. 28, sector 1. Taxa de participare pe atelier este de 20 lei de copil, taxă care include materiale și uneltele necesare atelierelor de creație.