Vlad Braşoveanu, tânărul din Ploieşti diagnosticat cu tumoră pe creier, la câteva zile după ce s-a întors din luna de miere, a fost operat cu succes în Germania, după ce a strâns banii necesari intervenţiei chirurgicale în mai puţin de o săptămână.

Andra Braşoveanu, soţia tânărului, lansa săptămâna trecută pe Facebook un apel disperat în care cerea ajutor oamenilor pentru a strânge suma de 50.000 de euro necesară pentru a-şi salva soţul ale cărui zile sunt numărate, din cauza unui diagnostic crunt, tumoră pe creier.

„Ce sa vand? Casa?- nu am actele la zi, dureaza cam 1-2 luni sa facem cadastru si intabulare, plus gasirea unui cumparator. Masina? daca iau 4500-5000 de EURO. Sufletul? mi l-as vinde daca as stii ca voi primi aceasta suma, sa-l am pe Vlad al meu langa mine de acum inainte”, scria Andra acum o săptămână pe Facebook.

Românii au dat dovadă de solidaritate şi au pus mâna de la mână, astfel încât în mai puţin de o săptămâna Andra a anunţat că a strâns toţi banii, ba chiar mai mult decât se aştepta. Consiliul Local al Ploieştiului, dar şi CSU Asesoft au donat sume importante de bani.

Luni dimineata, Vlad a fost transportat la spitalul Hannover din Germania cu o aeronavă SMURD, iar marti dupa-amiaza a fost operat cu succes.

Soţia ploieşteanului a anunţat într-un mesaj pe Facebook că Vlad a rezistat operaţiei şi se află la terapie intensivă pentru recuperare. Andra a mulţumit tuturor românilor care i-au întins o mână de ajutor.

„Vlad trăieşteeee! Dl profesor ne-a spus că operatia a iesit cum si-a dorit, nu au fost complicatii! Vlad al meu este la terapie intensiva, intr-o ora intru la el! Slăvit fie Domnul nostru! Multumesc Doamne, multumesc suflete dragi ca ne sunteti aproape! Va iubesc!!!”, a scris Andra Brasoveanu pe Facebook.