Prin golul marcat aseară în meciul câștigat de Petrolul contra Ceahlăului Piatra Neamț, scor 2-0, atacantul Toto Tamuz a ajuns la 9 reușite în campionat și a urcat pe locul secund în ierarhia golgheterilor din România.

Vârful lupilor a închis tabela în minutul 87, când a primit o pasă de la Albin, a intrat în careu și a driblat doi adversari, șutând, mai apoi, fără speranțe pentru portarul advers. Acesta a fost cel de-al 9-lea gol înscris de Toto în actuala ediție de campionat, fotbalistul israelian urcând pe locul 2 în topul marcatorilor, la egalitate cu Gregory Tade, de la CFR Cluj, și în spatele stelistului Claudiu Keseru, cu 11 reușite. Până acum, Tamuz a punctat în jocurile Petrolului cu FC Botoșani (2), CSMS Iasi (2), CSU Craiova, Steaua (2), Viitorul și Ceahlăul, dar promite să nu se oprească aici.

”Simt o senzație extraordinară atunci când dau gol și mă bucură enorm reacția fanilor noștri. Sunt fericit pentru acest nou gol, dar mai ales pentru victoria cu Ceahlăul, am obținut alte 3 puncte importante ce ne permit să rămânem pe podium. Treaba mea este să-mi ajut echipa cât pot de mult, vreau să înscriu de fiecare dată și să învingem, să ne îndeplinim obiectivele, iar fanii să vină la stadion în număr cât mai mare și să-i facem fericiți. Mi-ar plăcea să devin și golgheterul României, după ce am reușit asta în Israel, dar aș renunța oricând la un astfel de premiu pentru un titlu câștigat cu Petrolul”, a declarat Toto, imediat după succesul de aseară.

Miercuri liber, duminică se intră în cantonament

Antrenorul Gigi Mulțescu a stabilit programul echipei până la partida cu Astra Giurgiu, programată lunea viitoare de la ora 21.00, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 1. Astăzi dimineață, haita a efectuat un antrenament de refacere la stadionul ”Ilie Oană”, iar mâine galben-albaștrii vor avea zi liberă. De joi, petroliștii își vor relua pregătirile la baza de la Crângul lui Bot, iar duminică la prânz se va intra în cantonament la hotelul Premier Palace din București, în acceași zi urmând să aibă loc un ultim antrenament la Mogoșoaia.

fcpetrolul.ro