Cei care vor ajunge, în acest sfârşit de săptămână, la Vălenii de Munte, nu vor regreta. Autorităţile locale au dorit să se întreacă pe sine organizând, în prag de toamnă, nu unul, ci două festivaluri unde, practic, mierea şi ţuica şi-au dat mâna. Concret, tradiţionalului „Festival al ţuicii”– aflat la cea de-a XVII-a ediţie – i s-a alăturat un altul – cel al mierii – deschiderea acestora, ieri, fiind o adevărată provocare pentru papilele gustative şi simțurile olfactive ale celor prezenţi. Ţuică, palincă – producţie nouă sau cu vechime de zeci de ani – must, vin fiert, brânză, caşcavele, pastramă, mici, cârnaţi – o parte din ultima gamă de produse odihnindu-se pe grătarele încinse, dar şi diverse sortimente de miere şi dulceţuri reprezintă „paleta” de produse cu care atât producători autohtoni, cât şi din alte zone ale ţării au dorit să se laude la Vălenii de Munte.
Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.