Deplasare la Slatina pentru Fortuna

Formaţia prahoveană de eşalon secund Fortuna Poiana Câmpina are parte de una dintre deplasările care pot fi considerate scurte, în seria a II-a din Liga a II-a. Fortuna merge la Slatina, pentru a întâlni echipa locală, una care, deşi era văzută printre protagonistele seriei, a început slab sezonul, cu doar un punct acumulat în primele trei runde.
Cu un parcurs perfect în ultimele meciuri (3 victorii consecutive), elevii lui Florin Stăncioiu au plecat optimişti spre Slatina, din lotul deplasat pentru acest meci nefăcând parte Velici – care s-a accidentat, dar, oricum, în compartimentul ofensiv, soluţiile sunt multe şi de calitate, pentru acest nivel. Prahovenii au plecat de ieri spre Slatina, pentru meciul care începe la ora 11,00, şi în care obiectivul este continuarea seriei bune şi un rezultat „de moral” înaintea duelului cu Dinamo, din Cupa României, care va avea loc miercurea viitoare, de la ora 20,30, pe arena „Ilie Oană”.

La Brazi vine campioana

După un start bun de sezon, cu o victorie la Bucureşti, cu Fair-Play, în prima rundă a campionatului, fetele de la CS Brazi primesc vizita campioanei absolute, Olimpia Cluj, într-un duel atractiv, care este programat mâine, de la ora 11,00, pe stadionul din Brazi – Sat. Partida, arbitrată de o brigadă 100% prahoveană, formată din Adrian Ilyeș, Cătălin Popovici și Costin Pantilimonescu se anunţă una interesantă, chiar dacă, este clar, doar o minune poate schimba, să recunoaştem, “destinaţia” punctelor. Din efectivul grupării antrenate de Nina Anca şi Mihai Dinu nu va face parte Alexandra Dobre (sportiva venită de la Buzău este suspendată), în timp ce Lidia Moacă a părăsit echipa, plecând să joace în Cipru. Revine în schimb Mihaela Merlan, care ieri s-a întors din Bosnia, acolo unde a făcut parte din lotul reprezentativei feminine Under 19, România calificându-se în turneul de elită, după ce a învins Cehia, cu 1-0. Merlan a jucat ultimele 7 minute ale confruntării, care a adus selecţionatei noastre calificarea de pe poziţia secundă în grupă.
Prahovencele au pregătit meciul cu Olimpia cu un amical contra unei echipe de juniori – băieţi, a clubului din Brazi, câştigând cu 3-0 jocul de verificare disputat joi.

Victorii identice

România a câştigat “dubla” amicală cu Luxemburg, la juniori “Under 19”, în deplasare, de fiecare dată, elevii antrenorului Doru Isac impunându-se cu 1-0. Fundaşul dreapta de la Astra II – Andrei Roman – a fost titular în ambele partide, România pregătind turneul de calificare la EURO 2015, care se desfăşoară în perioada 8-13 octombrie, când ”tricolorii” vor întâlni Georgia (gazdă), Cipru și Muntenegru.
Un alt junior prahovean, fundaşul Petrolului, Antonio Manolache, participă, de ieri, la Mogoşoaia, la un stagiu de pregătire al selecţionatei “Under 15”, cantonamentul urmând să se încheie luni.