Cristi Damian, Marian Dima

FC Bihor Oradea – Fortuna Poiana Câmpina 1-3 (0-1)

Stadion: ”Iuliu Bodola”, Oradea. Spectatori: circa 100. Au marcat: R. Lukacs (69- penalti)/Honciu (14), Minciună (51), Zsiga (75).
FC Bihor: Fildan – Pascariu, Bactăr, Ţoca (35 Speroni) – Mihuţ (cpt) (74 Lorincz), C. Străuţ, Sorian, Letan – Nichita (74 Dobrescu), R. Lukacs, Cigan. Antrenor: Alexandru Pelici.
Fortuna: I. Popescu – Dobrosavlevici, M. Marin (cpt), Şandru, Damian – Cioinac, Minciună – V. Munteanu (79 Aldea), Honciu, Antohi (57 Zsiga) – Chipirliu (66 Velici). Antrenor: Florin Stăncioiu.
Arbitri: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Petru Marian Gașpar (Timişoara) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca). Arbitru de rezervă: Nechita Marius Chioran (Cluj-Napoca). Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) – pentru arbitraj; Valeriu Nichimis (Alba Iulia) – pentru joc.
Jucătorul meciului: Valentin Munteanu (Fortuna).

Imediat după insuccesul din debutul campionatului, jucătorii Fortunei Poiana Câmpina au afirmat că în următorul joc își vor recăpăta punctele, promisiune pe care și-au ținut-o. După acel 1-2, nemeritat, de pe teren propriu cu Metalul Reșita, elevii lui Florin Stăncioiu au întâlnit, în etapa de la finalul săptămânii, o grupare cu tradiții vechi în fotbalul românesc, și anume FC Bihor Oradea – trupă care în zilele noastre se zbate în Liga a II-a. Beneficiind de toate condițiile pentru a reuși un joc bun, prahovenii nu au înșelat încrederea conducerii și s-au impus cu scorul de 3-1 pe terenul orădenilor. Bine așezați pe teren, echipierii Fortunei au avut un start perfect de joc și, în minutul 14, la un contraatac orchestrat de Vali Munteanu, acesta i-a pasat în dreapta lui Honciu, care din 12 metri a şutat imparabil. Replica a venit prin fostul ”astrist” R. Lukacs, care a avut de două ori șansa golului, dar prima oară portarul Popescu a respins cu dificultate (minutul 25), pentru ca ulterior să nu nimerească ținta cu o lovitură de cap expediată din 6 metri, deși nu era marcat (34)! Până la pauză scorul se putea face 0-2, dar mijlocașul ofensiv al prahovenilor, Antohi, a nimerit bara cu un șut din întoacere (36).
Însă, imediat la reluare, tabela s-a modificat pentru a doua oară în favoarea jucătorilor lui Florin Stăncioiu, Minciună fructificând un nou contraatac școală cu un șut de la 16 metri, la colțul lung (51). Gazdele puteau reduce din handicap peste doar 60 de secunde, dar după ce R. Lukacs a fost faultat în careu de Popescu, tot el a executat penaltiul, însă portarul Fortunei și-a răscumpărat greșeala și a parat lovitura. În cele din urmă, gazdele au redus din handicap din penalti, același Lukacs fiind faultat, de această dată de Șandru, dar acum a transformat lovitura de pedeapsă (69). În momentul când bihorenii alergau după egalare, Munteanu s-a distrat cu apărarea adversă, a șutat din interiorul careului mare, portarul Fildan a respins până la Zsiga, care a înscris apoi fără probleme (75). Deși în finalul partidei gazdele au mai solicitat un penalti, prahovenii s-au impus, meritat, cu scorul de 3-1.
Dacă în jocul de la Oradea s-au reabilitat în fața conducerii, jucătorii Fortunei sunt obligați ca în partida de sâmbătă, cu Olimpia Satu Mare, să mulțumească și spectatorii. Însă, până atunci, mâine, suporterii prahovenilor își pot vedea favoriții pe propria arenă, în jocul cu Unirea Tărlungeni, meci contând pentru turul al V-lea al Cupei României.

L-au transferat pe Alexandru Dan

Cu o zi înainte de jocul cu FC Bihor Oradea, conducerea echipei Fortuna Poiana Câmpina a reușit înregimentarea unui nou jucător. Sub comanda lui Stăncioiu a fost adus mijlocașul defensiv Alexandru Dan, fotbalist care a cochetat cu loturile naționale de juniori și tineret. Jucătorul în vârstă de 21 de ani a evoluat în trecut pentru Mureşul Deva, Pandurii Târgu Jiu sau ASA Târgu Mureş, iar mâine ar putea fi văzut la lucru în jocul din Cupa României.

Stăncioiu, un tehnician mulțumit

La finalul partidei câștigată cu FC Bihor Oradea, tehnicianul Florin Stăncioiu a declarat: „Ne aşteptam să câştigăm. Am spus de la început că avem o echipă bună. Toţi cei 24 de jucători din lot au valoare peste nivelul Ligii 2. Sâmbăta trecută, cu Reşiţa, a fost un accident şi sunt convins că nu se va mai repeta. Eu spun că întreaga echipă a jucat bine. Despre Vali Munteanu nu prea mai am multe de spus, trage echipa după el. A ajutat atât cât a putut. Dar eu îi felicit pe toţi, chiar şi pe cei care nu au jucat, pentru că au fost alături de noi. Mai e foarte mult de jucat, eu consider că avem o echipă bună, însă trebuie să luăm fiecare joc în parte şi să-l tratăm cu seriozitate. Adversarii noştri ne cunosc valoarea, iar când ne vom întâlni, ne vom bate de la egal la egal”. Fortuna este una dintre cele mai dezavantajate echipe din Liga a II-a în privinţa distanţelor pe care trebuie să le parcurgă în deplasări. Mâine, câmpinenii vor întâlni Unirea Tărlungeni, în Cupa României, iar sâmbătă Olimpia Satu Mare, în campionat. Acesta a dezvăluit că le va da şansa tuturor jucătorilor să evolueze:
”Ştim programul, ne întoarcem, ne odihnim, mâine (duminică – n.r.) avem antrenament. Meciul de Cupă îl vom trata la fel de serios, pentru că vrem să mergem în 16-imile Cupei. Pot să joace şi alţi jucători, pentru că toţi sunt valoroşi. La Oradea, am plecat joi, la prânz, şi am înnoptat la Turda. Am făcut cantonament ieri la stadionul Turda şi am plecat spre Oradea. Acum o să facem drumul dintr-o singură bucată. Sigur că o să ţinem cont la antrenament de starea jucătorilor, dar avem un staff deosebit care se ocupă de recuperarea jucătorilor. Sper din tot sufletul ca aceia care nu au jucat azi şi sâmbăta trecută să înţeleagă că e concurenţă mare, eu aleg 11-14 jucători care joacă şi fac apel la ceilalţi să nu se supere, pentru că ăsta e fotbalul. Dacă se supără, singurii care au de pierdut sunt ei”.

Rezultatele consemnate în etapa a II-a
ACS Poli Timişoara – Unirea Tărlungeni 1-0
A marcat: Cânu (30)/-.
CSM Râmnicu Vâlcea – CS Mioveni 0-0
Metalul Reşiţa – Şoimii Pâncota 2-0
Au marcat: Breșneni(45), Enescu (78)/-.
FC Olt Slatina – FC Caransebeş 1-1
Au marcat: Verdeș (82)/ Himcinschi (90+3)
Olimpia Satu Mare a stat.

CLASAMENT
1. Metalul Reşiţa 2 2 0 0 4-1 6 (+3)
2. ACS Poli Timişoara 2 2 0 0 3-0 6 (+3)
3. FC Caransebeş 2 1 1 0 2-1 4 (+1)
4. AFC Fortuna 2 1 0 1 4-3 3 (0)
5. Unirea Tărlungeni 2 1 0 1 2-2 3 (0)
6. CSM Râmnicu Vâlcea 2 0 2 0 1-1 2 (-1)
7. FC Olt Slatina 2 0 1 1 2-3 1 (-2)
8. Şoimii Pâncota 2 0 1 1 1-3 1 (-2)
9. CS Mioveni 2 0 1 1 0-2 1 (-2)
10. Olimpia Satu Mare 1 0 0 1 0-1 0 (0)
11. FC Bihor Oradea 1 0 0 1 1-3 0 (-3)

Etapa a III-a (13 septembrie): CSM Râmnicu Vâlcea – ACS Poli Timişoara, CS Mioveni – CS Metalul Reşiţa, Şoimii Pâncota – FC Bihor Oradea, Fortuna Poiana Câmpina – FC Olimpia Satu Mare, FC Caransebeş – Unirea Tărlungeni, iar FC Olt Slatina va sta.