În urmă cu 4 ani, CSU Asesoft rata la mustață calificarea în grupele EuroChallenge, după un succes cu gust amar împotriva lui Khimik Yuzhny. În paralel, Partizan Belgrad se afla la doar câteva secunde de disputarea finalei Euroligii, la Paris, pierzând dramatic cu Olympiacos, după prelungiri. Joi seară, gigantul României a răpus colosul Serbiei în poate cel mai important rezultat obținut de campioni în Sala Olimpia, fie și într-un meci amical. Confirmarea acestuia? În mai puțin de 3 luni, în grupele EuroCup!

Partizan Belgrad nu mai este echipa care învingea, în ultimii 2 ani, în „Pionir”, nume importante de pe continent, ca Barcelona, Olympiacos, Fenerbahce sau Brose. Asta o știe toată lumea! O formație care a pierdut în vară 4 „diamante” șlefuite cu migală de Dusko Vujosevic, și venită la Ploiești fără Tepic și Milosavljevic nu avea cum să nu sufere la capitolul omogenitate, mai ales că belgrădenii abia au demarat pregătirile pentru noul sezon.

Chiar și în aceste condiții, spiritul lui Partizan nu a murit, iar evoluția unor tineri precum Milutinov, Torlak, Bezbradica sau Salic, crescuți în propria academie, nu are cum să treacă neobservată. Pentru campioana Serbiei, jocul cu CSU Asesoft a reprezentat foarte probabil „botezul” de la începutul unei toamne pline de speranță pentru ambele echipe, posibile adversare pe tabloul principal al EuroCup.

„Duelul uriașilor din Balcani” s-a transformat, încetul cu încetul, într-un festin al elevilor lui Arnautovic, înfometați după o victorie care să le deschidă apetitul pentru confruntările oficiale, ce vor demara în mai puțin de o săptămână. Sosit în vară la Ploiești, Dragan Labovic a fost unul dintre cei mai activi jucători de pe teren, sârbul aducându-și practic aminte de confruntările cu Partizan, de pe vremea când îmbrăca tricoul lui FMP Zeleznik sau Borac Cacak.

Alături de el, căpitanul Cătălin Burlacu a avut la rându-i o evoluție demnă de un „decar” cu experiență, iar piesele cu greutate din sezonul trecut, americanii Jonte Flowers și Alhaji Mohammed, au demonstrat o dată în plus că oficialii grupării ploieștene au tras o carte câștigătoare prin semnarea lor în curtea Asesoftului. Per ansamblu, a fost o seară reușită pentru întreg colectivul campioanei, Runkauskas, Pelekanos, Brown și nu în ultimul rând Cooper arătând că au stofă de Europa, în perspectiva unui sezon al confirmărilor la nivel înalt.