In Romania numarul persoanelor care sunt bolnave de diabet creste ingrijorator de la un an la altul. Din statistiticile Ministerului Sanatatii numarul bolnavilor de diabet aflati in evidenta se cifreaza la peste 80000 de persoane in timp ce IDF(International Diabetes Federation ) estimeaza pentru Romania un numar de aproximativ 2000000 de bolnavi reprezentand mai mult de 10 % din populatia tarii.

La nivelul Municipiului Ploiesti existau in 2013 mai mult de 18700 de persoane aflate in tratament dar se estimeaza ca numarul real al persoanelor bolnave ar putea fi dublu.

Asociaţia Diabeticilor din Prahova in parteneriat cu Primaria Ploiesti va organiza o conferinta de presa cu ocazia lansarii proiectului „Pretuieste sanatatea” .
Proiectul, castigat in cadrul concursului pentru Ong-uri cu finantari nerambursabile de la bugetul local, se adreseaza in special persoanelor de varsta a treia si se va desfasura in cadrul Cluburilor de informare si recreere pentru pensionari din municipiul Ploiesti.
Impreuna cu Scoala postliceala sanitara „Thoma Ionescu” care este partener in cadrul proiectului si care ofera personal sanitar calificat, se vor organiza campanii de testare a glicemiei avand ca scop depistarea de noi cazuri de diabet, informarea cetatenior privind riscurile bolii si educarea in acest sens.