Petrolul s-a aşteptat la cu totul alt rezultat în confruntarea cu Steaua, fără îndoială cea mai frumoasă partidă a acestui început de sezon al Ligii 1, dar a sfârșit prin a pierde nemeritat, scor 2-3, un joc pe care l-a controlat mai ales în partea secundă. Lupii au demonstrat tărie de caracter și au revenit de la 0-2 prin dubla lui Toto Tamuz, însă balanța a înclinat, în cele din urmă, în favoarea campioanei en-titre, care după o pauză de doi ani a plecat de la Ploiești cu toate punctele.

Lupii au început furibund întâlnirea, motivaţi şi de atmosfera din tribune, dar Tamuz a ratat incredibil în minutul 3, şutul său cu porta goală fiind scos de Arlauskis. Ocazia Petrolului era să se răzbune imediat, însă Keşeru a nimerit doar stâlpul din stânga porţii lui Pecanha. Alcenat şi-a încercat şi el norocul în minutul 13, însă Steaua a deschis scorul un minut mai târziu. Popa l-a faultat în atac pe Fanchone, arbitrul Balaj a lăsat jocul să continue, iar balonul a ajuns la Chipciu, care a şutat plasat, pe jos, exact lângă bară. Ploieştenii au acuzat din plin şocul, iar Keşeru a majorat diferenţa cu o lovitură de cap, în minutul 17, după ce tot el nu reuşise să-l învingă pe Pecanha. Tamuz avea să-şi mai spele din păcate odată cu golul înscris în minutul 28 când, după un un-doi cu Priso, a trimis, din cădere, în poartă. Prima parte, spectaculoasă şi cu ritm, s-a încheiat cu două ocazii ale roş-albaştrilor, Rusescu a trimis puţin pe lângă, pentru ca acelaşi Keşeru să tragă în Pecanha din poziţie ideală.

La pauză, Satli l-a schimbat bine pe Gerson, iar Mulţescu a mai mutat o dată după doar 10 minute şi Nepomuceno i-a lăsat locul lui Astafei. Petrolul a împins toate liniile spre poarta adversă, iar egalarea a venit firesc şi pe acelaşi traseu. Priso a inventat o pasă în spatele apărării, iar Tamuz i-a umplut poarta lui Arlauskis. Lupii reveniseră în joc şi pe tabelă şi se pregăteau să-şi sfâşie prada, dând senzaţia că e doar o chestiune de timp până la următorul gol. Însă, contrar cursului jocului, campioana en-titre a fost cea care a marcat, Varela reuşind să împingă în poartă mingea respinsă în faţă de Pecanha. Era minutul 72, iar până la final Petrolul n-a mai avut inspiraţia de a străpunge defensiva Stelei, una aşezată chiar şi pe două linii la multe dintre faze. S-a încheiat 2-3, însă găzarii se pot privi în ochi, dar şi în cei ai fanilor. Ar fi meritat măcar o remiză echitabilă, dar s-au ales cu o înfrângere nedreaptă. Elevilor lui Mulţescu nu le rămâne decât să strângă rândurile şi să privească înainte. Obligatoriu înainte!