Violeta Stoica

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au luat decizia măririi pedepselor în dosarul în care o femeie şi trei bărbaţi din comuna prahoveană Ceptura au fost judecaţi pentru viol, complicitate la viol şi alte fapte. La instanţa de fond – Judecătoria Mizil – magistraţii i-au condamnat la închisoare cu executare cuprinsă între şapte şi nouă ani pe toţi cei care au fost trimişi în judecată pentru un cumul de infracţiuni, după ce şi-au bătut joc de o bătrână pe care au făcut-o să trăiască un adevărat coşmar.
Astfel, Marcela Zuz, o prahoveancă în vârstă de 51 de ani, va fi una dintre puţinele femei de la Penitenciarul Târgşor condamnate fie pentru viol, fie pentru complicitate la viol, urmând, după decizia definitivă a Curţii de Apel Ploieşti, să stea în spatele gratiilor – după agravarea pedepsei
iniţiale – opt ani şi patru luni. Aceeaşi condamnare au primit, după agravarea pedepsei, alţi doi dintre inculpaţii din acest dosar penal mai puţin obişnuit, care a fost instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil.
Şi celui de-al patrulea inculpat în dosar, Marinuş Bucur, judecat pentru viol şi alte infracţiuni, i-a fost majorată pedeapsa iniţială, acesta urmând să stea după gratii pentru nouă ani şi patru luni.
Cauza în care s-au pronunţat definitiv magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti a fost una dintre cele mai neobişnuite care s-au judecat, în ultimii ani, la instanţele din judeţul Prahova.
Conform actului de sesizare întocmit de procurori, victima a fost violată, molestată, bătută şi aruncată dezbrăcată în stradă, după două ore de chin, chiar de nişte consăteni. În miezul zilei de 21 noiembrie 2013, femeia – devenită victimă a unui cumul de infracţiuni – a mers la locuinţa a doi dintre inculpaţi, Marcela Zuz şi Marinuş Bucur, pentru a o vizita pe fiica celui din urmă. Intenţia femeii s-a transformat într-un adevărat film de groază, pentru că în locuinţa cu pricina a fost întâmpinată de gazde şi alţi doi bărbaţi, aflaţi în stare de ebrietate. Marcela Zuz, care consumase şi ea băuturi alcoolice, a văzut în vizita victimei o tentativă de a întreţine raporturi sexuale cu concubinul ei, Marinuş. Drept urmare, condamnata Marcela Zuz a început să o lovească pe vizitatoare cu un vătrai metalic, apoi, dezbrăcându-şi complet victima, a ars-o cu un chibrit în zona intimă, pe abdomen şi pe picioare. Coşmarul nu s-a oprit aici, pentru că au intrat în scenă şi cei trei bărbaţi aflaţi în locuinţa cu pricina. Prin constrângere, fiind lovită cu pumnii şi cu picioarele – se arată în rechizitoriu – victima a fost apoi forţată să întreţină relaţii sexuale normale şi anale cu concubinul femeii agresoare, toate acestea fiind înregistrate video cu un telefon mobil, de către un alt bărbat aflat la locul faptei.
Scenele de groază nu s-au încheiat aici, pentru că – după alte tentative de viol – victima a fost alungată dezbrăcată în stradă, în plină zi. Biata femeie de 57 de ani a fost, astfel, nevoită să meargă prin sat până la un magazin, unde o consăteancă i-a oferit un halat să se îmbrace şi să ajungă acasă. Victima a avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale, lucru constatat de către medicii legişti care au examinat-o după cumplitele fapte.