Orgoliul lui Mutu şi dreptatea lui Răzvan

Marian Dima

Petrolul şi-a regăsit, pentru câteva zeci de minute vedeta – Adrian Mutu. De fapt, de abia acum, pe finalul meciului cu Plzen a „găsit-o” pentru prima dată, pentru că nu se poate spune că, până acum, de la cel mai important şi cel mai bine plătit jucător al echipei s-a „obţinut” ceea ce se dorea.
Mutu a fost rezervă cu Plzen şi, chiar dacă a fost supărat, trebuie să se întrebe şi dacă, nu cumva, în propria „curte” trebuie să caute problema.
Din păcate, Mutu a redevenit „personajul” de can-can-uri, iar ceea ce se întâmplă pe teren este mai puţin mediatizat decât escapadele prin cluburi. Poate că e normal ca Mutu să „dribleze” o ploieşteancă blondă, nu e treaba nimănui să-l judece, face ce vrea cu viaţa sa… Dar când ieşi şi te auto-declari „pocăit”, nu mai pare aşa „curat” totul.
În această „ecuaţie”, antrenorul Răzvan Lucescu intră şi el la un moment dat! Răbdase destul prestaţiile modeste, plecările de la Ploieşti direct la… Mamaia, aşa că, fotbalistic, decizia de a-l lăsa pe „”Briliant” pe bancă la meciul de joi a fost corectă, 100%! Şi inspirată, pentru că, iată, de pe bancă, cu orgoliul „trezit”, Mutu a intrat şi a dat un gol „de fotbalist”. Că a vrut să dovedească de fapt ceva antrenorului, galeriei, lui însuşi, nu contează, important este să-l „ţină” şi meciurile viitoare!