Tot mai mulţi şoferi implicaţi în accidente rutiere se trezesc că nimeni nu vrea să le repare maşina în service-urile auto, informează România TV. Asta pentru că în ultima vreme firmele care au emis poliţele în baza cărora ar trebuie reparate autoturismele nu achită daunele.

Tot mai multe service-uri reclamă că societăţile de asigurări fie nu realizează dosarele de daună în timp util, fie nu recunosc valoarea totală a daunei, fie, pur şi simplu, nu plătesc la timp reparaţia maşinilor. De aceea, service-urile cer ASF ca firmele care nu achită daune să nu mai poată emite poliţie, iar un memoriu în acest sens va fi înaintat chiar săptămâna viitoare.

„Întâmpinăm o problemă gravă în ce priveşte plata daunelor. Societăţi cu cotă importantă, una sub administraţie specială, sunt societăţi cu risc ridicat de incapacitate de plată, dar cu toate acestea ASF le permite să vândă poliţe RCA. Numărul de reclamaţii creşte în fiecare lună. În data de 2 iulie aveam 65.000 de reclamaţii, la 140.000 de dosare de daună. E un dezastru şi este necesară o curăţare a pieţei de asigurări”, a declarat Cristi Muntean, reprezentant al Asociaţiei Societăţilor de Service Auto din România, adăugând că situaţia în care s-a ajuns este inexplicabilă, mai ales că poliţele RCA s-au scumpit foarte mult în ultima vreme, mai ales pentru tineri, şi urmează să se mai scumpească.