Zilele care urmează vor fi călduroase, cu temperaturi de circa 33 de grade, însă mercurul din termometre va mai scădea în timpul serii, putând fi întâlnite şi ploi sau furtuni.
Maine, încălzirea continuă, vremea devine călduroasă în orele amiezii, când vor fi nu mai puţin de 33 de grade la umbra în Lunca Dunării, pornind de la 26 în Maramureş şi Delta Dunării. Iar norii purtători de averse locale, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt sunt prezenţi doar peste nord-vestul şi nordul ţării noastre, ca şi la munte. Dar în celelalte regiuni predomină vremea însorită şi abia spre seara şi în noapte următoare apar astfel de fenomene, pe alocuri în Banat, Oltenia, Transilvania şi izolat în Muntenia. Nu lipsesc condiţiile de grindină, după căldură de peste zi.
Joi, vremea rămâne călduroasă, chiar caniculară în orele amiezii, cu maxime de la 25 de grade în Maramureş, până la 35 de grade în sudul Munteniei. Însă ca aspect, în mare parte din ţară instabilitatea atmosferică se accentuează, împreună cu tot cortegiul de fenomene asociate: averse torenţiale, tunete, fulgere şi vijelii, iată ce anunţă meteorologii pentru locuitorii din vestul, nord-vestul şi nordul ţării, dar şi pentru zonele montane din ţară. Dar la nivel local astfel de fenomene vor fi prezente şi în centru, în timp ce în sud-est doar izolat plouă peste zi. Vorbim despre ploi ce lasă în urmă, pe alocuri, mai mult de 30…35 l/mp şi va cădea şi grindină.
Vineri, vremea se anunţă instabilă şi se răceşte, mai accentuat în regiunile nordice, estice şi centrale. Prin urmare, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi scurte răbufniri ale vântului, posibil chiar vijelii, ziua local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, estul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi doar pe alocuri în rest, iar noaptea mai ales în regiunile sudice şi sud-estice. Este posibil să cadă şi grindină, iar izolat cad peste 30 l/mp. În aceste condiţii, în nordul Moldovei mercurul din tremomtre nu trece de 19 grade, şi doar în Lunca Dunării se mai ating 32 de grade la amiază.
Sâmbătă tot instabilă rămâne vremea, cu averse, tunete, fulgere şi vânt în rafale în sudul, sud-vestul şi centrul ţării, la fel si în zona de munte, local în nord-est şi doar pe alocuri în rest. Vorbim despre ploi torenţiale, ce lasă izolat cantităţi mari de apă, aşa că maximele zilei vor fi mai modeste decât în zilele precedente, de la 22 la 29 de grade la scara întregii ţări. Duminică se păstrează un regim termic asemănător, adică apropiat de normalul perioadei doar în sud şi sud-est, însă mai răcoros în rest şi abia de luni temepraturile încep să crească în toate zonele ţării. Dar de ploi scăpăm abia de marţi încolo, până atunci aversele sunt prezente, mai ales prin nordul, estul şi centrul ţării noastre.