UEFA a sancţionat Steaua cu închiderea a şapte sectoare la meciul cu FK Aktobe

Comisia de Disciplină a UEFA a sancţionat clubul Steaua cu închiderea a şapte sectoare la cele două peluze ale Arenei Naţionale, la partida cu FK Aktobe, după comportamentul fanilor în meciul cu Stromsgodset, contând pentru manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor.
Potrivit unor surse din cadrul grupării steliste, sectoarele care vor fi închise sunt 102, 103 şi 104, la Peluza a II-a, şi 121, 122, 123 şi 124 la Peluza I. Toate cele şapte sectoare se află la inelul 1 al Arenei Naţionale.
Suporterii Stelei care şi-au cumpărat bilete în aceste sectoare le vor putea schimba, începând de marţi, la casele de bilete din Bulevardul Pierre de Coubertain.
Comisia de Disciplină UEFA a sancţionat clubul Steaua, după ce fanii campioanei României au scandat după marcarea celui de-al doilea gol: „am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani…” După meciul cu Stromsgodset, Steaua a întâlnit pe FC Rapid, în prima etapă a Ligii I.
Partida Steaua – FK Aktobe (scor 2-2 în tur) se va disputa, astăzi, de la ora 20.30.

Nouăsprezece echipe din 13 ţări, la a opta ediţie a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc

Nouăsprezece echipe din 13 ţări, însumând circa 120 de sportivi, vor lua startul la ediţia a opta a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, eveniment organizat în perioada
6-9 august în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.
Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, a declarat, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, la care au participat şi primarul din Sfântu
Gheorghe, Antal Arpad, şi preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, multiplul campion mondial Eduard Novak, că la ediţia a opta a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc şi-au anunţat participarea 19 echipe, însumând circa 120 de ciclişti. La Turul Ciclist vor participa echipe din Bulgaria, Japonia, Serbia, Turcia, Rusia, Cehia, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova, Grecia, Kazahstan şi România.
„Sunt mai multe noutăţi la această ediţie, printre care şi faptul că prima oară Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc se desfăşoară şi în judeţul Mureş, ultimele şapte ediţii atingând doar judeţele Harghita şi Covasna. De asemenea, echipele care se vor alinia la start sunt mult mai puternice. Niciodată nu au fost înscrise 13 echipe continentale şi naţionale, cum este la actuala ediţie, şi doar şase regionale. Tot o premieră este şi participarea unei echipe din Rusia”, a spus Raduly Robert.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a declarat că acest tur ciclist „a scos ciclismul românesc din anonimat”. „Din păcate, după 1989 ciclismul a început să dispară. Sunt în ciclism din 2001 şi am constatat, cu mare amărăciune, că foarte mulţi tineri, sportivi talentaţi, dispar din circuitul acestui sport din cauza sistemului în care se lucrează. Anul trecut am luat iniţiativa de a încerca să schimbăm ceva şi să dăm o şansă copiilor să practice acest sport. (…) În acest moment sunt trei concursuri în România care au scos ciclismul românesc din anonimat . Suntem la început, dar se fac deja paşi înainte. (…) Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc este o cursă importantă şi trebuie să aibă o continuitate”, a subliniat Novak.