Petrolul – Dinamo Zagreb, astăzi, ora 20,15

Petrolul se află în faţa unei „duble” istorice, care poate duce echipa ploieşteană la alt nivel – grupele Europa League. O „încercare” eşuată anul trecut, după înfrângerea cu galezii de la Swansea, dar a cărei reuşită pare acum mult mai la îndemână, prin prisma experienţei europene căpătate de ploieşteni şi a „cotei” echipei adverse, campioana Croaţiei fiind o formaţie de respectat, dar fără a face parte din categoria „extratereştri”.
După o serie foarte bună – cu 13 goluri marcate în 3 partide consecutive (Botoşani, Plzen, Iaşi), Petrolul a trecut printr-un „duş rece”, cu Rapid, 0-0, rezultat „scuzabil” prin prisma acestei provocări – calificarea în Europa, un mare pas înainte ca imagine, bani (prezenţa în grupe ar aduce câteva milioane de euro, care, practic, ar „salva” bugetul), şi creşterea cotei clubului şi a jucătorilor.
Lucescu Jr. a pregătit dublele din Europa foarte bine, în general prudent în prima manşă, lucru care se poate repeta şi cu Dinamo Zagreb. Tehnicianul are la dispoziţie aproape tot lotul, de unde va alege cam cel mai bun „11”, cu unele „particularităţi tactice”, după ce a studiat foarte bine echipa adversă.
„Vom întâlni adversari redutabili în competiţia internă, care au dominat cu autoritate fotbalul croat în ultimii 10 ani. Trebuie să fim atenţi la detalii, să nu le oferim spaţii şi să nu pierdem mingea la centrul terenului, unde aceştia ar putea deveni foarte periculoşi. Va fi o dublă care se va decide cu siguranţă la Zagreb, dar vom încerca să ne facem viaţa mai uşoară de la Ploieşti”, a subliniat antrenorul Petrolului.
La rândul său, francezul Soni Mustivar s-a arătat încrezător în şansele lupilor de a avansa în premieră în grupele Europa League. „Ştim unde am greşit anul trecut în confruntarea cu Swansea, suntem mai puternici în acest sezon şi ne dorim enorm să scriem istorie pentru Petrolul. Respectăm Dinamo Zagreb, dar calificarea reprezintă obiectivul nostru”.

Clubul ploieştean, sancţionat de LPF

După meciul FC Petrolul vs. FC Rapid, unde au avut loc incidente între spectatori, LPF a dispus o serie de sancţiuni. Astfel, în baza art. 82.1 şi 3.b, coroborat cu art. 83.2.C şi art. 54.2, se sancţionează clubul FC Petrolul Ploieşti cu o penalitate sportivă de 25.000 lei şi măsura disputării unui meci fără spectatori. În temeiul art. 83.18, coroborat cu art. 9.1, pct. 1, raportat la art. 64.13, lit.e, se sancţionează clubul cu o penalitate de 5.000 lei. În temeiul art. 45.1 din RD, se va da clubului sancţiunea cea mai gravă, respectiv aplicarea unei penalităţi sportive de 25.000 lei şi disputarea unui joc fără spectatori; În baza art. 83.2. şi 3 b, coroborat cu art. 83.2.C şi art. 54.2, se sancţionează clubul FC Rapid cu o penalitate sportivă de 10.000 lei şi un joc fără spectatori. În temeiul art. 83.18 + art. 9.1.1, raportat la art. 64.13, lit. I şi e, se sancţionează clubul cu o penalitate sportivă de 7.000 lei; în temeiul art. 45.1, se aplică pentru clubul FC Rapid sancţiunea cea mai gravă, respectiv o penalitate de 10.000 lei şi măsura disputării unui joc fără spectatori.