Elena Udrea a afirmat că nu va comenta afirmaţiile făcute recent de Elena Băsescu, „din respect faţă de tatăl ei”, preşedintele Traian Băsescu. Replica sa vine după ce Elena Băsescu spusese că Elena Udrea împiedică organizaţiile PMP să strângă semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu. „Am să vă rog să faceţi distincţie între ce poate spune preşedintele Traian Băsescu şi Elena Băsescu.
Elena Băsescu e altă persoană. Din respect faţă de tatăl ei, nu o să comentez aspectul acesta”, a spus Udrea. „Probabil din faptul că doamna Băsescu fiind mai departe de partid în ultima perioadă nu a fost prezentă la şedinţele noastre, probabil că i-a trimis cineva un mesaj greşit şi de aici neînţelegerea. Dacă oricine ar fi spus asta şi nu cineva care poartă numele Băsescu, nu conta”, a comentat ea. Întrebata despre unele zvonuri vehiculate, potrivit cărora Elena Băsescu ar putea fi exclusă din PMP, Elena Udrea a exclamat: „Doamne fereşte!”.
„Relaţia mea cu Elena Băsescu este una de zece ani, se mai întâmplă şi neînţelegeri când e vorba de politică, Doamne fereşte!”. În ceea ce priveşte vocile critice la adresa sa, Udrea a susţinut că „apar tot felul de intoxicări cărora unii le cad pradă”.
Întrebată dacă se va menţine candidatura lui Cristian Diaconescu din partea PMP, Elena Udrea a subliniat că ea l-a propus pe fostul ministru de Externe pentru această postură şi că „deocamdată avem candidat”.
Ea a precizat că şi-a exprimat îngrijorarea că „dacă mai stăm foarte mult poate pierdem startul (în campania pentru prezidenţiale) dacă nu cumva l-am şi pierdut” şi a susţinut că „organizaţiile strâng semnături”, chiar dacă nu sunt în „target”.
Chestionată dacă se poate schimba candidatul PMP, Elena Udrea a răspuns: „Tehnic, este posibil, legal, tehnic”. „Supărarea a pornit de la numărul mic de semnături adunate în organizaţii, au fost colegi care au vorbit de lipsa de autoritate a candidatului”, a continuat Udrea, adăugând că „trebuie mai multă energie şi mai multă activitate”.
În opinia sa, este „binevenită” o discuţie a conducerii PMP cu preşedintele Traian Băsescu, „în condiţiile în care există aceste rumori în partid”. În orice caz, Colegiul Director al PMP se va reuni marţea viitoare, pentru a discuta cu liderii din teritoriu despre modul în care se derulează campania electorală, notând însă că „modul în care un partid se mobilizează în spatele unui candidat depinde şi de candidat”.