Cartoful, pe langa faptul ca este cel mai consumat aliment, este si un veritabil medicament. Leacurile care se pot prepara din el sunt multe si foarte eficiente. Probabil de multe ori v-ati confruntat cu dureri de cap. V-ati saturat sa luati medicamente? Enumeram mai jos cateva leacuri naturale pentru aceasta afectiune:

Cartof crud si ras

Se iau 3 cartofi de dimensiuni potrivite, se spala sub jet de apa si se rad cu tot cu coaja, aplicandu-se pe o bucata de panza ingusta. Aceasta se aseaza pe zona dureroasa: frunte, crestetul capului, tample, ceafa. Se lasa 20 de minute dupa care se inlatura. Se pot face aplicatii de 3-4 ori pe zi la interval de minimum 30 de minute, potrivit clicksanatate.ro.

Frunze proaspete de iedera

Se zdrobesc si se asaza in strat subtire pe o bucata de panza. Aceasta cataplasma se aplica pe zonele dureroase ale capului. Se pot face aplicatii de 3 ori pe zi la interval de 2 ore.

Musetel flori, urzica – frunze si patlagina – frunze

Toate proaspete, se zdrobesc, se asaza in strat subtire pe o bucata de panza, amestecand plantele. Cataplasma se aplica pe zonele dureroase ale capului. Se mentine 20 de minute. Se pot aplica de 4-5 ori pe zi la interval de 30 minute.

Otet de ventrilica si de mere

100 g de ventrilica si 500 ml otet de mere, se recolteaza varfurile inflorite ale plantei, se maruntesc, se pun intr-un recipient potrivit impreuna cu otetul, se lasa la macerat timp de 14 zile, amestecandu-se de 2 ori pe zi, se filtreaza. Se pun pe frunte comprese imbibate cu acest otet, de 3-4 ori pe zi, si se lasa 7-10 minute.