Potrivit unui raport întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi prezentat miercuri în şedinţa Colegiului Prefectural, din cauza precipitaţiilor abundente s-au activat ori reactivat în ultimele luni alunecări de teren în 60 de localităţi, între care şi oraşe, respectiv Comarnic, unde sunt 17 puncte critice, Băicoi, Câmpina (şapte puncte), Breaza (36 puncte), Mizil, Urlaţi şi Vălenii de Munte. Conform raportului citat, există, la nivelul judeţului, 64 de localităţi în care se pot produce alunecări de teren.

Printre cele 60 de localităţi în care s-au activat alunecări în ultimele luni se află şase localităţi care nu sunt înscrise pe lista celor cu risc în acest sens.

Mai multe locuinţe de pe raza judeţului se află în pericol din cauza dislocării terenurilor, în aceste cazuri fiind luate măsurile necesare privind prevenirea populaţiei, fiind, de asemenea, identificate soluţii pentru eventualii sinistraţi.

În Prahova au fost elaborate hărţile de risc natural şi planurile de risc pentru alunecări de teren pentru 12 teritorii administrative ale judeţului, respectiv localităţile Aluniş, Breaza, Bertea, Brebu, Cornu, Cosminele, Sinaia, Slănic, Secăria, Şotrile, Ştefeşti şi Telega.