Pentru angajaţi, vara este perioada concediilor. Pentru hoţi, este perioada cea mai profitabilă din an. Casele lăsate încuiate sau în grija vecinilor sunt ţintă sigură, mai ales că infractorii şi-au perfecţionat tehnicile. Poliţiştii avertizează că numărul furturilor din locuinţe ar putea creşte în lunile următoare.
Încuietoarea dublă sau uşile despre care producătorul vă spune că sunt garantate antifurt nu mai sunt demult un obstacol pentru hoţi, informează România TV. Iar geamurile termopan par a fi cel mai uşor de deschis. Aşa că nu strică nişte măsuri suplimentare de precauţie. „Bunurile de valoare, bijuterii, bani, să nu fie păstrate în locuinţă, ci la unităţi speciale, unităţi bancare sau alte obiective de acest gen unde se dispun măsurile necesare. Este important să fie încredinţată locuinţa unei persoane de încredere, de preferinţă din familie”, a spus comisar şef Cătălin Spirache, şef Serviciu ordine publică.
Hoţilor nu le este deloc greu să treacă de uşile încuiate. Pretexte se găsesc oricând. Odată intraţi în scara blocului, hoţii urmăresc cu atenţie indiciile.
Cel mai clar indiciu pentru hoţi că nu sunteţi acasă este atunci când nu vă ridicaţi corespondenţa. Hoţii urmăresc cutiile poştale, aşa că ar fi bine să rugaţi un vecin să vă ridice ziarele sau pliantele atunci când plecaţi în concediu. Oamenii se protejează însă cum pot, însă un lucru este sigur. Infractorii nu îşi iau vacanţă. Îşi aleg însă zonele de acţiune în funcţie de vacanţele noastre. „Şi infractorii migrează şi atunci ar putea să fie, nu putem evalua cam care este această influenţă dar sigur există o migraţie şi o circulaţie şi în rândul infractorilor care sparg locuinţe”, a mai spus Cătălin Spirache.