F.T.

În primele șase luni ale acestui an, în urma controalelor desfășurate la nivel național pentru verificarea operațiunilor cu produse cerealiere și de panificație, polițiștii de la investigarea fraudelor au descoperit peste 1.300 de infracţiuni – dintre care aproape 1.000 privind evaziunea fiscală – și au dat aproape 45.000 de amenzi. Cu ocazia acelorași controale, au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 6.500.000 de lei şi a fost suspendată activitatea în cazul a 44 de unităţi de morărit şi panificaţie. În același sens, în intervalul
1 ianuarie – 30 iunie a.c., au fost sancționate contravențional ori s-au deschis dosare penale pe numele a aproximativ 1.200 de persoane.
În același context, au fost confiscate 55 de mijloace de transport, în valoare de 905.750 de lei. În ceea ce privește Prahova, polițiștii de la investigarea fraudelor au anihilat o rețea care avea ramificații atât în județul nostru, cât și în Dâmbovița, Teleorman și Ialomița. Anchetatorii au descins la sediul a 22 de unități de panificație și la 25 de adrese, la persoane suspectate că au achiziționat, procesat și comercializat produse de morărit, panificație și patiserie, pe care nu le-au înregistrat în contabilitate, prejudiciul produs prin evaziune fiscală fiind de 2,5 milioane de lei.
Principalele activități ilicite ale suspecților ar fi fost neplata impozitului pe profit și a TVA.