Campania Asociației RoRec, ”Locul deșeurilor nu este în preajma ta!”, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, revine sâmbătă şi duminică, 18-19 iulie 2014, în oraş.

”Ai unul sau mai multe aparate electrice defecte, baterii uzate, becuri sau neoane, adică deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE)? Nu merită să-ți ocupi casa cu ele și în nici un caz nu trebuie să le arunci la gunoi sau în natură – este ilegal! DEEE-urile poluează mediul în care trăim. Fă un gest simplu, corect și responsabil – scapă de aceste deșeuri în cadrul campaniei de colectare Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, a declarat Andreea Dumitru, manager regional al Asociației RoRec.

Vineri, 18 iulie 2014, între orele 9.00-17.00 vor fi deschise 10 puncte provizorii de colectare, unde ploieştenii pot aduce deşeurile electrice şi electronice de care doresc să se debaraseze responsabil. Acestea vor fi amenajate în următoarele locuri:

1.Zona Hale – în faţa Halelor Centrale
2.Republicii – în faţă la Mega Image
3.Zona Nord – în faţa Complexului Mare
4.Zona Cameliei – în parcarea auto de la Gostat
5.Zona Malu Roşu – în staţia de autobuz din faţa Carrefour
6.Păltiniş – în staţia de autobuz
7.Zona Lămaiţa – în staţia de autobuz Blocul 39
8.Zona Cioceanu – în staţia de autobuz
9.Zona Sud – în faţa magazinului BIG
10.Zona Mihai Bravu – la piaţă

Dacă ai deșeuri electrice mari și grele, Asociația RoRec, împreună cu autoritățile locale, îți pun la dispoziție serviciul gratuit de preluare a DEEE-urilor voluminoase direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituție. Tot ce trebuie să faci este să apelezi gratuit TelVerde 0800 444 800, zilnic între 9.00 și 17.00.