Tehnicianul Petrolului anunţă că elevii săi sunt pregătiţi să ajungă în turul 3 preliminar al Europa League, iar astazi vor intra pe teren să câştige, nu doar să gestioneze rezultatul de 2-0 din manşa tur.

Galben-albaştrii nu se tem de jocul returul cu SK Flamurtari şi, deşi sunt conştienţi că albanezii vor da totul pentru a se califica, susţin că vor face un joc bun, la finele căruia vor obţine bilete pentru turul următor al competiţiei europene. Delegaţia lupilor a aterizat ieri la prânz la Tirana, iar din capitala Albaniei a mai avut două ore de mers cu autocarul până să ajungă la Vlore, al doilea port ca importanţă al ţării. În lipsa unui peisaj atractiv, dat fiind că Albania este o ţară neterminată, cu mii de construcţii nefinisate şi lăsate în paragină, mulţi dintre jucători au dormit pe drumul spre Vlore. În Albania, miercuri a fost foarte cald, însă dincolo de cele aproape 30 de grade Celsius, aerul a fost irespirabil chiar dacă a plouat în mai multe reprize.

După masă şi 3 ore de odihnă, petroliştii au efectuat antrenamentul oficial la ora locală 19.30, cu o jumătate de ceas mai devreme decât ora partidei de asta seară. Din lotul de 22 de jucători deplasat la Vlore face parte şi Soni Mustivar, care nu va evolua, întrucât mijlocaşul nu a fost trecut pe lista UEFA pentru această dublă cu Flamurtari din cauza accidentării la genunchi. Lucescu a deschis şedinţa de pregătire punând la punct ultimele detalii tehnico-tactice, antrenorul fiind prudent, dar în acelaşi timp încrezător înaintea confruntării de joi seară, lucru confirmat de declaraţiile sale de la conferinţa de presă, la care a participat şi portughezul Geraldo.

Răzvan Lucescu: ”În tur am obţinut un rezultat care ne oferă prima şansă la calificare, dar trebuie să fim foarte atenţi. La Ploieşti am avut o primă repriză confuză, după care ne-am revenit şi am marcat de două ori. Şi albanezii au şansa lor şi sunt convins că vor da totul pentru a se califica. E normal ca ei să spere, dar nouă nu ne este teamă, intrăm pe teren de fiecare dată cu gândul de a câştiga. Avem tot respectul pentru cei de aici, pentru club, jucători şi suporteri, însă vom intra să câştigăm, fără nicio discuţie”.

Geraldo Alves: ”Va fi un meci greu, cu o echipa organizată, care acum va juca acasă. Trebuie să fim responsabili şi să ne calificăm. Nu ne este teamă, avem o responsabilitate în plus după rezultatul din tur, dar toţi băieţii sunt pregătiţi, am venit să câştigăm. Noi vrem să dominăm din primul minut, vrem să ne facem jocul, chiar dacă mai întâi ne gândim să nu primim gol şi abia după aceea să înscriem”.

Flamurtari are două absenţe importante

Antrenorul gazdelor, Ernest Gjoka, se confruntă cu două indisponibilităţi majore înaintea returului de mâine, asta pentru că nu se va putea pe serviciile căpitanului Veliu şi ale atacantului Abilaliaj, ambii accidentaţi în jocul de la Ploieşti. Cu toate acestea, tehnicianul lui Flamurtari consideră că echipa sa poate produce surpriza: ”Componenţa formaţiei noastre va fi schimbată din cauza acestor absenţe, dar sper ca înlocuitorii lor vor evolua bine şi se vor ridica la nivelul jocului. Ar fi un rezultat istoric să învingem şi să mergem mai departe, pentru noi ar fi o mare bucurie. Suntem singura echipă albaneză rămasă în cupele europene, iar pentru noi este o mare responsabilitate. Vom intra pe teren şi vom da totul să ne calificăm”.

Sunt aşteptaţi aproape 100 de fani petrolişti

La jocul de astazi, Petrolul va fi încurajată de o galerie numeroasă, aproape 100 de suporteri ai lupilor anunţându-şi prezenţa pe stadionul din Vlore. Un grup de 10 fani a ajuns deja în Albania împreună cu echipa, asistând şi la antrenamentul oficial de aseară. Optimismul domneşte în rândul suporterilor ploieşteni, cei mai mulţi dintre ei anticipând o nouă victorie a favoriţilor şi în jocul retur.

Matei, talismanul lui Lucescu

În deplasarea din Albania, antrenorul Petrolului este însoţit şi de fiul său, Matei, care a ţinut să-şi susţină tatăl la acest joc important. Student în Olanda, la una dintre renumitele facultăţi din Rotterdam, Matei a asistat la antrenamntul oficial alături de conducerea clubului, reprezentată de patronul Dan Capră, directorul executiv Alexandru Crângu şi de managerul sportiv Marius Nicolae.

fcpetrolul.ro