Potrivit ultimelor statistici, peste 25% dintre romani sufera de afectiuni ale rinichilor, mai ales de pietre la rinichi. Desi cel mai mare numar de cazuri se numara printre barbati, si o mare parte dintre femei se lovesc de aceasta problema. Tocmai de aceea va propunem o serie de leacuri naturale care cel putin amelioreaza problemele de acest tip.

Tinctura de ienupar
Ienuparul are calitati antiseptice, diuretice si de a cicatriza. Aceasta planta ajuta la dizolvarea pietrelor de rinichi si se consuma in picaturi amestecate cu apa.
Astfel, se iau 20-25 de picaturi de trei ori pe zi, diluate în 50 ml apa sau insa nu se administreaza mai mult de patru saptamâni fara consult medical. Acest tratament nu este indicat pentru diabetici sau femei insarcinate.

Infuzie cu matase de porumb
Infuzia se prepara dintr-o lingurita de matase de porumb si o cana de apa care se bea dimineata inainte de micul dejun. Apoi, pe parcursul zilei, se mai consuma inca o cana. Aceasta infuzie se prepara prin fierberea decoctului la foc mediu timp de doua ore. Ajuta la sanguinizarea rinichilor si dizolvarea pietrelor, spre eliminare.

Fiertura de marar, menta si patlagina
Pune la uscat marar, menta, matase de porumb si patlagina. Dupa ce s-au uscat, piseaza-le marunt, amesteca-le si fierbe-le. Se face o infuzie dintr-o mâna de plante la un litru de apa. Bea câte o jumatate de pahar de trei ori pe zi, înainte de masa.

Sucuri de legume
Pietrele si nisipul de la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul unui amestec de suc de morcovi si castraveti sau cu suc de lamaie cu apa fierbinte sau cu suc de ridichie neagra. Acesta din urma se consuma de maxim 2 ori pe zi iar cantitatea maxima admisa este de 500 de ml.