* Pulpa galbenă a nectarinelor este bogată în flavonoide, în special carotenoide. Aceşti antioxidanţi ţin cancerul şi alte boli la distanţă. Totodată, şi vitamina A, vitamina C şi beta-carotenul previn apariţia cancerului, în special cel oral. Nectarinele conţin potasiu şi fibre. Aceste substanţe nutritive păstrează inima sănătoasă. Fibrele menţin nivelul colesterolui bun şi reglează activitatea intestinelor.
Antioxidanţii care se găsesc în nectarine luptă împotriva radicalilor liberi din celulele corpului.
Radicalii liberi care se formează după expunerea la soare pot fi uşor eliminaţi dacă sunt incluse nectarine în dietă.

* Des întâlnite pe perioada sezonului estival ca urmare a temperaturilor ridicate ce favorizează multiplicarea bacteriilor, toxinfecţiile se numără printre bolile digestive acute care pot să ne afecteze sănătatea pe termen lung. Boala este cauzată de diferitele bacterii sau virusuri cu care sunt contaminate produsele lactate, dar şi cele din carne sau peşte.
De asemenea, poate apărea şi ca urmare a consumului de fructe şi legume care sunt stropite cu substanţe chimice.