În perioada 19-20 Septembrie 2014 Casa de Culturã “I.L. Caragiale” organizeazã prima ediție a FESTIVALULUI CONCURS – NAȚIONAL DE FOLCLOR “CUNUNA DE CANTEC ROMANESC”. Scopul esențial al acestei manifestãri culturale îl reprezentă promovarea tinerelor talente interpretative, în domeniul cântecului popular românesc, concomitent cu valorificarea scenicã a celor mai autentice şi valoroase piese, specifice zonei folclorice reprezentate.
Valoarea interpretãrii este indispensabil legatã de autenticitatea, valoarea artistico-educativã şi noutatea repertoriului, calitãțile interpretului alcãtuind un tot unitar cu cele ale pieselor prezentate.
Concursul este destinat tinerilor cu vârstele cuprinse între 14 şi 30 de ani, cu evidente calitãți interpretative, cu un repertoriu corespunzãtor cerințelor stipulate mai sus, cu o ținutã scenicã adecvatã şi o vestimentație specificã zonei folclorice reprezentate.
Nu sunt admişi în concurs interpreți vocali profesionişti ori angajați ai instituțiilor de spectacole.
Înscrierile se fac pãnã pe data de 15-August–2014 prin transmiterea urmãtoarelor materiale :
– fişa de înscriere;
– repertoriul de concurs ( o piesã cu acompaniament instrumental şi alta fãrã, doinã sau baladã, eventual încã una de rezervã), pe suport audio sau video, fireşte, în interpretarea vocalã a persoanei respective.
Pe baza acestor materiale, la 18 august, se va face preselecția, rezultatele urmând sã fie comunicate fiecãrui concurent pânã la 25 august a.c. . Materialele trimise nu se returneazã.
Concurenții selectați vor sosi la Ploieşti, vineri, 19 septembrie 2014, pânã la ora 12.00, la sediul Casei de Culturã “I.L. Caragiale”, str. Democrației, nr. 60-62. Persoanã de contact : Grama Gheorghe, telefon – 0725893136.
În dupã amiaza zilei de vineri, ora 15.30, concurenții se vor întâlni cu Orchestra Profesionistã de Folclor “Flacãra Prahovei” şi vor trece în revistã piesele repertoriale. Dupã finalizarea acestui episod vor achita taxa de participare, în valoare de 50 lei.
Concursul se va desfãşura sâmbãtã, 20 septembrie 2014, începând cu ora 10.00, în Sala de concerte “Ion Baciu” a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti , str. Andrei Pann, nr.5, iar Gala laureaților, în aceaşi locație şi în aceeaşi zi, în jurul orei 13.00.
Juriul va atribui diplome şi urmãtoarele premii :
-Locul I – 500 lei
-Locul II – 300 lei
-Locul III – 200 lei
-Premiul de autenticitate – 200 lei
– Premiul special al juriului – 150 lei
Juriul îşi rezervã dreptul de a redistribui premiile în cadrul aceleiaşi sume globale, dacã realitatea o impune. De asemenea poate sã acorde noi premii, în obiecte sau în bani, pe baza ofertelor venite din partea unor persoane fizice sau juridice.

Prevederi finale :
Organizatorii asigurã, pentru fiecare concurent, cazare (vineri 19 septembrie) şi masã ( vineri – prânz şi cinã; sâmbãtã – mic dejun şi masã festivã). Pentru însoțitori, cazarea şi masa vor fi asigurate contra cost.
Transportul va fi asigurat de participanți sau de instituțiile pe care le reprezintã.
Organizatorii au dreptul de a dispune de materialele înregistrate pe parcursul manifestãrii, în scopul conservãrii şi promovãrii lor culturale. În acest sens, îsi propun sã editeze şi o culegere, alcãtuitã din cântece autentice, mai puțin sau deloc cunoscute pe plan național, promovate în cadrul festivalului de la Ploieşti.
Pentru informații suplimentare, vã rugãm sã ne contactați la tel 02-44-578148 sau 02-44-578149.
Materialele vor fi trimise pe adresa : Casa de Culturã “I.L. Caragiale”, Str. Democrației nr. 60-62, Mun. Ploieşti, Jud. Prahova, sau pe adresa de email: grama.george@yahoo.com.