Flamurtari Vlore – Petrolul Ploiești 1-3 (1-1)

Petrolul Ploiești s-a calificat fără mari probleme în turul 3 al preliminariilor Europa League, după ce, aseară, a învins în Albania, scor 3-1, prin golurile marcate de Teixeira, De Lucas și Priso.
Galben-albaștrii nu au avut decât mici emoții în privința calificării, practic, doar un minut, din prima repriză – în intervalul dintre minutele 37 și 38, când gazdele au marcat prin Lena (min. 37, 1-0, gol spectaculos marcat cu capul de mijlocașul gazdelor, la o pasă lungă, în spatele fundașilor petroliști). Apoi, la primul atac al petroliștilor, experimentatul Teixeira a trimis un șut perfect plasat, în stânga portarului advers, din marginea careului de 16 metri, egalând, 1-1 și liniștind orice speranță a gazdelor la obținerea unui scor care să compenseze avantajul de 2-0, luat în tur.
Jocul Petrolului nu a strălucit, în prima repriză, existând destule erori în defensivă, iar, per-ansamblu, curajul cu care Flamurtari a abordat meciul este de remarcat. Lucescu jr. a ales să securizeze jocul, preferându-l pe Hoban mijlocaș central, închizător clasic, Marinescu fiind lăsat pe bancă, la fel ca și Albin. Au fost ocazii de ambele părți, ale gazdelor, rezultate în principal din greșeli personale ale lui Pecanha sau Gerson, în timp ce ale ploieștenilor au venit în urma unor faze “lucrate”.
Iar dacă prima parte a fost mai animată, după pauză, elanul ofensiv al gazdelor s-a mai stins. Același Lena (min. 73) a ratat un vole din 7 metri, irosind șansa unui rezultat de palmares, Petrolul taxând, pe contraatac, slăbiciunile defensive ale gazdelor. Mai întâi prin spaniolul De Lucas, cu un șut plasat, din careu, în min. 84, apoi prin Priso, în min. 90, care a consfințit cu o reluare simplă din 6 metri, succesul Petrolului, scor 3-1.
Pe final, Fanchone a acuzat probleme musculare, fiind schimbat, căldura, terenul prost și replica gazdelor făcând meciul, totuși, unul destul de solicitant.
Petrolul se califică în turul 3, unde, săptămâna viitoare, va da peste cehii de la Victoria Plzen, într-o dublă infinit mai dificilă decât duelul cu Flamurtari, încheiat cu obiectivul îndeplinit: procentaj maxim.
Răzvan Lucescu a folosit în returul din Albania următoarea formulă de echipă: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone (76 Beța) – De Lucas, Hoban –
Nepomuceno (60 Priso), Mutu, Teixeira – Tamuz (71 Albin).