Când vine vara, îngheţata este alimentul preferat de multă lume. Răcoros, savuros, te face să te simţi perfect, cel puţin pentru o perioadă. Cu toate că se spune că îngheţata îngraşă, mulţi fac acest „sacrificiu” şi se lasă pradă tentaţiei de a gusta o îngheţată în zilele caniculare.

Iata cateva beneficii ale inghetatei, potrivit site-ului Magforwomen.com:

1. Contine calciu si vitamine
Inghetata contine vitaminele A, B, C, D, E si K. De asemenea, are un continut bogat de tiamina, riboflavina si niacina. Pentru ca este facuta din lapte inghetata este si o sursa de calciu si fosfor.

2. Este energizanta si stimuleaza creierul
Inghetata contine carbohidrati, grasimi si proteine, care contribuie la energizarea organismului. Daca nu mananci in exces si te limitezi la o singura portie, nu ar trebui sa te ingrijorezi cu privire la kilogramele in plus.

3. Reduce riscul de cancer
Calciul din lapte protejeaza colonul, reducand riscurile de cancer. De asemenea, lactoferina din lapte ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor patogeni, avand activitate antivirala, in special impotriva citomegalovirusului sau virusul gripal.

4. Nu racesti
Inghetata nu este sursa racelilor si a tusei. Pentru ca se topeste foarte repede, ea se adapteaza temperaturii din corp si ajunge in esofag la temperatura optima, spre deosebire de gheata sau apa rece care se incalzesc mai greu.

Contraindicatii

Persoane care au contraindicatii la inghetata sunt suferinzii de astm, cei care au probleme cu gatul si sufera de amigdalita. De asemenea, inghetata este contraindicata persoanelor care au intoleranta la lactoza. Cere sfatul medicului cu privire la suplimentele cu lactaza, in cazul in care vrei sa te bucuri de o inghetata. De asemenea, poti inlocui clasica inghetata, cu produse similare realizate insa din lapte de soia sau orice alt substitut al laptelui.

Indiferent daca ai sau nu contraindicatii la inghetata, nu abuza! Savureaza o inghetata din cand in cand, insa cu moderatie.