Întâlnire între asociaţii de proprietari şi Avocatul Poporului

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor asociaţii de proprietari deposedaţi abuziv de către regimul comunist.
Potrivit instituţiei, asociaţiile de proprietari au adus mai multe critici dispoziţiilor actelor normative anterioare Legii nr. 165/2013 privind restituirea imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, printre care se numără pierderea a 0,40 lei/acţiune la momentul listării acestora la bursă; stabilirea de către Guvernul Boc, printr-un act normativ, a aşa-zisului criteriu aleatoriu, care a permis acordarea de despăgubiri în cuantum foarte mare unor grupuri favorizate. Asociaţiile de proprietari au mai reclamat că în perioada Guvernării Boc s-ar fi epuizat valoric Fondul Proprietatea, în condiţiile în care au fost despăgubiţi doar 10% dintre cei îndreptăţiţi.

Conferinţă de promovare a justiţiei penale la MAE

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, instituţia a organizat o conferinţă de promovare a justiţiei penale internaţionale, eveniment la care a luat parte şi Fatou Bensouda, procurorul Curţii Penale Internaţionale.
În discursul lor, oficialii români au subliniat importanţa instanţei penale internaţionale:
”Curtea Penală Internaţională nu reprezintă numai o comunitate de state, ci o instituţie complet funcţională şi un actor cheie în combaterea impunităţii în raport cu cele mai grave crime care şochează comunitatea internaţională”.
La rândul său, Fatou Bensouda a mulţumit României pentru sprijinul acordat: ”Amintesc cu mare admiraţie şi respect contribuţia efectivă şi constantă a României la acest pas înainte al umanităţii”.

DNA mai are nevoie de anchetatori !

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va organiza, la începutul lunii septembrie, la sediul său din Bucureşti, interviuri pentru ocuparea a 15 posturi vacante de procuror. După cum se precizează într-un comunicat al DNA, procurorii interesaţi vor depune un CV care să includă traseul profesional, un număr de trei-cinci lucrări reprezentative din activitatea anterioară şi cererea de înscriere la interviu. Documentele vor fi depuse la Serviciul Resurse Umane, din strada Ştirbei Vodă, Bucureşti, până la data de 18 august 2014, ora 16:00.