O adolescentă oarbă este bătută şi înfometată de propria mamă. Copila i s-a plâns tatălui, iar acesta vrea acum să o ia pe fată să locuiască la el. Cei doi părinţi sunt divorţaţi. Autorităţile au deschis o anchetă.

Ioana locuieşte de doi ani şi jumătate cu sora şi mama ei, la Băicoi, în judeţul Prahova. Calvarul ei a început la scurt timp după divorţul părinţilor, dar nu a îndrăznit să povestească nimănui prin ce trece. Acum şi-a făcut curaj şi i-a mărturisit tatălui că mama o agresează.

„Nu-i dă să mănânce, o bate, am şi pe altă fată care mi-a spus. I-a dat ochelarii jos de la ochi, a tras-o de păr, a bătut-o”, a spus tatăl fetei, Mihail Samuil.

Potrivit România TV, bărbatul este nevăzător de 20 de ani. După divorţ, el a menţinut legătura cu fosta familie, dar, de când fiica lui de 15 ani s-a plâns de abuzurile mamei, aceasta refuză să mai vorbească cu el.

Disperat, omul a făcut reclamaţii la poliţie şi Protecţia Copilului. El vrea să-şi ia fiica acasă la el. Ioana are şi ea probleme cu vederea, abia poate zări până la un metru, dar învaţă bine şi acum a intrat la un liceu din Ploieşti, acolo unde locuieşte tatăl său.

„S-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând ca dosarul să fie înaintat parchetului de le lângă judecătoria Câmpina”, a declarat Raluca Brezeanu, IPJ Prahova.

„Cazul se află în monitorizarea reprezentanţilor serviciului de asistenţă socială. Se acordă servicii specilizate de consiliere atât pentru copii cât şi pentru părinţi”, a declarat Corina Nicola, Protecţia Copilului Prahova.

Până acum, mama Ioanei nu a dat declaraţii în faţa autorităţilor. Ea este gravidă, iar avocatul ei susţine că audierile i-ar afecta sarcina. Dacă se dovedeşte că acuzaţiile sunt adevărate, femeia va fi decăzută din drepturile părinteşti.