Pentru că în sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor, implicit al apariţiei de toxiinfecţii alimentare, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA – recomandă cetăţenilor să respecte câteva măsuri simple pentru evitarea neplăcerilor.
În primul rând, e bine ca achiziţionarea produselor alimentare să se facă numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar -veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi dacă sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă. După cumpărare, alimentele de origine animală se introduc în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle – la o temperatură de refrigerare de preferinţă între 0˚C şi +4˚C şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scazută, respectiv sub -12˚C.

Mai multe detalii in editia tiparita de maine a Ziarului Prahova.