Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piaţa Uniunii Europene unui nou tip de ulei alimentar. Se fabrică dintr-o microalgă şi poate fi folosit ca grăsime pentru gătit, dar şi ca ingredient în anumite produse alimentare precum cerealele pentru micul dejun ori produsele de panificaţie.

Comisia Europeană a aprobat săptămâna aceasta introducerea pe piaţa comunitară a uleiului din microalga Schizochytrium sp., un produs cu un conţinut mare de acizi graşi specifici DHA (acid docosahexanoic), numiţi şi „regi ai grăsimilor cerebrale”. Uleiul va putea fi folosit ca ingredient pentru prepararea diverselor produse lactate (cu excepţia băuturilor pe bază de lapte), grăsimilor tartinabile, sosurilor de salată, cerealelor pentru micul dejun, produselor de panificaţie, pâine, chifle, biscuiţi, sau va putea fi folosit ca grăsimi pentru gătit. Pe etichetele produselor care conţin acest tip de ulei va fi menţionată sintagma „ulei extras din microalga Schizochytrium sp.”

Decizia CE de a autoriza comercializarea uleiului din microalga Schizochytrium vine urmare a unei solicitări din partea companiei DSM Nutritional Products, unul dintre cei mai mari producători de vitamine şi ingrediente pentru industria alimentară din lume, potrivit economica.net.