Şoferii care transportă autostopişti ar putea fi amendaţi cu 5000 lei. Noile reguli fac parte dintr-un proiect propus de Ministerul Transporturilor.

Soferii care iau in masina persoane care fac autostopul ar putea fi sanctionati cu amenda de pana la 5000 lei, se precizeaza intr-un proiect de ordonanta lansat ieri in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor. Acelasi document a mai fost publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor in decembrie 2013, insa nici pana acum nu a fost aprobat.

Potrivit unui proiect de ordonanta pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, lansat ieri in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor, transportarea autostopistilor ar putea fi sanctionata cu amenda.

Mai exact, persoanele fizice sau juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism, iar acel transport nu este realizat in regim de taxi sau in regim de inchiriere de catre transportatori autorizati, ar putea fi sanctionate cu o amenda cuprinsa intre 1.000 lei si 5.000 lei.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .