Fiind unul dintre cele mai consumate produse de ingrijire, avem tendinta sa luam samponul de „bun”, fara sa ne intrebam care sunt, de fapt, efectele lui asupra parului si a scalpului nostru. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunosti despre sampon:

1. Nu trebuie sa folosesti acelasi sampon toata viata. La fiecare trei-cinci luni samponul trebuie schimbat. Daca, de exmplu, ai parul uscat si utilizezi un sampon pentru aceasta problema, in timp vei observa imbunatatiri, moment in care indicat ar fi sa treci la un produs destinat parului normal.

2. Prepara-ti singura samponul, in casa. Vei scapa de toate chimicalele si vei avea un sampon sanatos si nutritiv. Cele mai bune ingrediente pentru sampon facut in casa sunt oul, pentru par normal, galbenusului pentru par uscat si albusul de ou pentru par gras, combinat cu esente, arome si ulei de lamaie sau ulei de masline.

3. Pretul unui sampon nu iti arata calitatea sa. In alta ordine de idei, desi pretul ar trebui sa fie un indicativ pentru calitate, in realitate lucrurile stau altfel. Sampoanele au toate, aproape fara exceptie, aceleasi ingrediente diferenta de pret venind din marca si procentul acestor ingrediente, care oricum nu variaza prea mult de la un sampon la altul.

4. Trateaza-ti parul cu ulei inainte de a-l spala. Tratamentul este o solutie foarte buna si pentru a sustine sanatatea si frumusetea firului de par si pentru a ajuta la curatarea parului. Ungerea parul inainte de samponare asigura un echilibru parului tau pe care nici un sampon nu o poate face. Esential este sa folosesti un ulei adaptat tipului tau de par si problemelor pe care acesta le are.

5. Daca ai parul vopsit sau decolorat, utilizeaza un sampon destinat acestui tip de par.

6. Clateste-te foarte bine de fiecare data cand folosesti un sampon din comert si nu face greseala de a sta cu samponul pe par ca sa „actioneze”. Acumularea de chimicale pe par poate duce la ingrasarea parului, matreata, deteriorarea firului de par si caderea parului, potrivit femeia.ro.

7. Daca te speli zilnic pe cap, foloseste produse destinate bebelusilor, intrucat sunt mai curate si mai putin daunatoare.