Bacterii, paraziti, virusuri – aceste microorganisme abunda pe plaja si la piscina si cu totii suntem expusi riscului de infectare si dezvoltare a unor boli in vacanta.

1. Infectii vaginale si ale tractului urinar

Piscina sau baile camerelor de cazare nu sunt cele mai igienice locuri. De aici putem contracta bacteria enterococcus, in urma careia atat femeile, cat si barbatii pot dezvolta infectii urinare. Apa poate contine si ale bacterii si amibe care afecteaza organele genitale, cele mai expuse fiind femeile care pot suferi de infectii vaginale. Atunci cand fac baie in piscina, riscul infectarii este cu atat mai mare, pentru ca apa contine clor, iar acesta modifica PH-ul natural al vaginului, predispunandu-l la infectii.

2. Hepatita

Nici plajele si nici apa marii nu sunt lipsite de surse de infectii. De la subtante poluante, la mizeriile aruncate pe jos de turistii lipsiti de educatie, chiar si la ace de seringa lasate de toxicomani, toate acestea prezinta pericole pentru sanatate. Mai mult, obiceiul de manca pe plaja sau la piscina, fara spalarea temeinica a mainilor, creste semnificativ riscul de aparitie a hepatitei A. Iar daca se nimereste sa consumam fructe cumparate pe loc, pe care fie nu le-am spalat temeinic, fie nu le-am spalat pe loc, riscul creste exponential.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .