F. T.

Sub coordonarea Direcţiei Rutiere a IGPR, poliţiştii rutieri, împreună cu inspectori de la RAR, au desfășurat mai multe controale în București și în alte 15 județe ale țării – printre care și Prahova – pentru prevenirea și sancționarea abaterilor în care sunt implicate autoturisme destinate transportului în regim taxi.
Controalele au fost efectuate în trafic, la ele participând peste 500 de polițiști rutieri și zeci de specialiști de la RAR. Astfel, în ziua de 18 iunie a.c., au fost verificate 2.666 de mașini, fiind aplicate 1.259 de sancţiuni contravenţionale.
Din totalul sancţiunilor, mai mult de o mie au vizat încălcări ale normelor rutiere, iar cele mai multe vizând viteza excesivă, neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni. De asemenea, 17 sancţiuni au fost aplicate pentru constatarea unor defecţiuni de ordin tehnic, în cele mai multe cazuri neputând fi prezentată dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice.
Totodată, echipele de control au aplicat 181 de sancţiuni pentru nereguli referitoare la legalitatea transportului efectuat. Tot cu această ocazie, au fost ridicate 16 permise de conducere și au fost retrase 89 de certificate de înmatriculare.
În Prahova, rezultatul acțiunii a constat în controlarea a circa o sută de autovehicule, fiind aplicate peste 50 de amenzi. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate tot pentru viteză excesivă și neacordarea priorității la trecerile de pietoni, fiind constatată și o defecțiune tehnică.