* Printre altele, el are de plătit și contravaloarea serviciilor de vidanjare din perioada 2008–2011 !

Fl. Tănăsescu

Judecătorii de la Secția Penală a Tribunalului Prahova l-au condamnat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe fostul șef al postului de poliție din Colceag, Stoica Ion Daliss, la cinci ani de închisoare cu executare. Pedeapsa i-a fost dată pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care se numără: trafic de influență, luare de mită în formă continuată, purtare abuzivă, favorizare a infractorului ș.a.m.d. De asemenea, pe durata a patru ani, fostul șef de post are interzise mai multe drepturi. Instanța l-a mai obligat pe inculpat la plata a 7.000 de lei și a decis să-i confiște unele bunuri, cum ar fi: porumb recoltat de pe suprafaţa de 5.000 mp în perioada 2008-2010; porumb recoltat de pe suprafaţa de 10.000 mp în anul 2011; porumb recoltat de pe suprafaţa de 10.000 mp în perioada 2006-2011; 400 kilograme de orz și 400 kilograme de grâu !
De asemenea, fostul șef al postului de poliție din Colceag mai este obligat să plătească echivalentul în lei, la momentul punerii în executare a hotărârii judecătorești, a serviciilor de vidanjare efectuate de două ori pe an, în perioada 2008-2011 !
Pe latură civilă, aceeași instanță a admis acțiunea civilă formulată de mai multe părți civile, printre care: Asociaţia Agricolă Triumf – căreia trebuie să-i plătească 6.540 lei, către Întreprinderea Individuală Stoica Gheorghe Lucrări Agricole Colceag – în contul căreia trebuie să vireze 10.594 lei. Totodată, judecătorii prahoveni au menținut și sechestrul asigurător instituit asupra unor bunuri ale lui Stoica Ion Daliss. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Stoica Ion Daliss a fost reținut la sfârșitul lunii noiembrie 2011, ulterior fiind cercetat în libertate. Din plângerile formulate la adresa inculpatului, precum și a cercetărilor derulate de către oamenii legii, a reieșit că acesta ar fi pretins și ar fi primit, în mai multe rânduri, bunuri și diverse sume de bani de la administratorii unor societăți comerciale, pentru a nu-i sancționa. De asemenea, a mai fost acuzat că a omis, de mai multe ori, să dea curs unor reclamații venite de la cetățeni din localitate, în legătură cu unele infracțiuni pe care le-ar fi trecut sub tăcere.