Dan Şova DEMISIONEAZĂ de la Ministerul Transporturilor. Şova a făcut anunţul, marţi, la sediul Ministerului, spunând că a recurs la acest gest pentru a fi în prima linie în campania pentru alegerile prezidenţiale. Portofoliul de la Transporturi ar urma să fie preluat de IOAN RUS.

Dan Şova a demisionat din Guvernul Ponta. Şova a declarat că a renunţat la fotoliul de ministru al Transporturilor pentru a se dedica campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

„Cred că până în 16 noiembrie prioritară e câştigarea Preşedinţiei României pentru PSD, celelalte trecând în plan secund. L-am informat pe premierul Victor Ponta că nu pot să mă aflu în fruntea unui minister important şi în campania pentru prezidenţial”, s-a justificat Şova.

În locul lui Dan Şova ar urma să fie numit clujeanul Ioan Rus.

Ioan Rus ar urma să preia funcţia de ministru al Transporturilor în locul lui Dan Şova. Ioan Rus a fost mai ministru în primul Guvern Ponta, dar şi-a dat demisia după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus este şi un apropiat al lui Victor Ponta, ajutându-l pe Ponta să câştige şefia PSD la Congresul din 2010 în faţa lui Mircea Geoană.