CSM Oradea – CSU Asesoft: 1-1, la general

meci 3: astăzi, ora 20:15, Digi Sport 2
meci 4: duminică, ora 19:45, Digi Sport 1

Dincolo de miza imensă, „învelită” în mister după jocurile de la Ploieşti, finala Ligii Naţionale din acest an are un specific aparte. Unul pe cât de generos din punct de vedere al ofensivei, pe atât de complicat pe tăbliţele celor doi antrenori, ale căror mutări tactice au accentuat în permanenţă spectacolul, ştergând cu nonşalanţă orice urmă de monotonie.

CSM Oradea şi CSU Asesoft se află la egalitate, 1-1, după jocurile de la Ploieşti, astfel încât presiunea apasă acum pe umerii bihorenilor, care vor găzdui meciurile 3 şi 4. Chiar dacă au reuşit un „break” în Sala Olimpia, câştigând prima întâlnire, orădenii nu îndrăznesc să se gândească pentru moment la titlu şi pun accent în principal pe jocul din această seară, unul „cheie” în configuraţia actuală.

„Având în vedere calitatea individuală a jucătorilor de la CSU Asesoft, putem spune că ploieştenii au un uşor avantaj, dar, odată ajunşi în finală, am încredere că putem învinge. Meciul 3 ne va arăta cu exactitate unde ne aflăm, după ce toată săptămâna am încercat să corijăm greşelile pe care le-am făcut la Ploieşti”, a declarat managerul Şerban Sere, la conferinţa de presă premergătoare „dublei” din Sala „Antonio Alexe”.

Comagic şi Tica, pe bară

Orădenii nu se confruntă cu probleme de lot înaintea meciurilor din propriul fief. Zarko Comagic a revenit la antrenamente după fractura fără deplasare suferită la mâna stânga, dar are şanse mici să joace în weekend. Cel mai probabil, baschetbalistul ex-iugoslav nu va bifa nicio prezenţă în ultimul act, fiind greu de crezut că, în cazul în care seria va ajunge în meci decisiv, Cristian Achim va apela la serviciile unui jucător care a ratat ultimele 3 săptămâni de pregătiri.
Pe aceeaşi poziţie se află, în tabăra campioanei, Vladimir Tica. Sârbul a făcut deplasarea la Oradea alături de coechipieri, dar mai mult ca sigur nu va juca decât în situaţia nedorită în care unul dintre ceilalţi 6 baschetbalişti străini va suferi o accidentare.

Statistica este de partea campioanei

Aflată pentru al 11-lea an consecutiv în ultimul act al play-off-ului, echipa lui Vladimir Arnautovic are istoria de partea sa când vine vorba despre serii jucate după sistemul „cel mai bun din 5 partide”. Finalele din 2004, 2005 şi 2009 au fost tranşate de ploieşteni înaintea meciului decisiv, Burlacu şi colegii săi reuşind chiar, în 2005, să câştige titlul „în deplasare”, împotriva lui Dinamo Bucureşti. În plus, campionii nu au pierdut niciodată o serie de play-off desfăşurată după un asemenea format, singura înfrângere, în 2011, echivalentă cu ratarea campionatului, venind după o fază finală disputată după sistemul „4 din 7”.

30 de ploieşteni în tribune

Aproximativ 30 de ploieşteni îi vor susţine pe băieţii lui Arnautovic la ambele jocuri de la Oradea. Suporterii Asesoftului au ţinut să facă deplasarea în mod organizat, urmând ca între cele două partide aceştia să înnopteze la un hotel din localitate. Organizatorii au stabilit un preţ unic al biletelor de 10 lei pentru fiecare meci, iar tichetele rămase nevândute în cursul săptămânii vor fi puse în vanzare cu o oră şi jumătate înaintea începerii partidelor.